Turisme Garrotxa posa en valor el patrimoni històric i cultural

Una app recull més de 200 elements d'interès de la comarca per donar-li tota la informació al visitant | El projecte ha costat 200.000 euros, finançats amb fons FEDER i amb el Pla de Foment del Turisme de la Generalitat

17 de març del 2016
Actualitzat a les 12:13h

Presentació del projecte Garrotxa Cultour. Foto: Andreu Oliveras


Turisme Garrotxa ha recollit en una aplicació mòbil més de 200 elements d'interès repartits arreu de la comarca, amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni històric, natural i cultural. Garrotxa Cultour és un projecte que ha costat 200.000 euros, finançats pel fons europeu FEDER i pel Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. 

En baixar-se l'aplicació, disponible per a dispositius Android i IOS, els usuaris es troben un mapa de la comarca, fotografies dels punts d'interès i un breu text explicatiu de cadascun d'ells. A més, la singularitat de l'aplicatiu és "que et geolocalitza i diu els punts més propers i les rutes més properes a fer", com explica la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra. 

En total hi ha 15 rutes que passen per tots els 21 municipis de la comarca. Estan repartides per temàtiques i tracten des de les ermites romàniques fins al patrimoni industrial o la ruta medieval. Serra aclareix que més que per fer senderisme són rutes per conèixer la Garrotxa a través d'un tema concret. 

Aplicatiu en quatre idiomes

L'aplicatiu està disponible en català, castellà, anglès i francès i va destinat a un públic familiar. Per això, a part de les informacions sobre el punt d'interès també hi ha jocs i gimcames pensant amb els més petits. 

El president del Consell Comarcal, Joan Espona, explica que l'objectiu és difondre el patrimoni tant pels visitants com pels garrotxins ja que "moltes vegades es valora molt el que hi ha a fora i ha de venir gent per valorar el que tenim a casa nostra", opina. 

A part del dispositiu per a telefòns mòbils, també s'han senyalitzat 100 punts amb panells físics on, a més, hi ha un codi QR per baixar-se l'aplicació i consultar-la. El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, diu que l'objectiu és "posar recursos digitals al servei del visitant".