Les Planes condiciona la sala de teatre per oferir una programació estable

L'ajuntament inverteix 15.000 euros el 2016 i té previst destinar-n'hi 10.000 més l'any que ve | Neix un nou cicle de teatre durant tot l'abril al municipi

Redacció NacióGarrotxa
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:23h

Presentació d'un nou cicle teatral a Les Planes d'Hostoles. Foto: Andreu Oliveras


Les Planes d'Hostoles condiciona el teatre del centre cultural per tal que sigui possible oferir una programació estable. Aquest any hi ha destinat 15.000 euros i l'any vinent té previst aportar-n'hi 10.000 més.

El centre cultural es va acabar de construir l'any 2010. A la sala del teatre faltava instal·lar-hi les barres per penjar els focus, les cametes, els faldons negres i l'escenari tampoc tenia un terra de fusta. Es tracta d'unes condicions bàsiques que tenen la majoria de teatres per tal de representar-hi una obra amb condicions. 

Segons ha explicat l'alcalde de les Planes, Eduard Llorà, l'equip de govern local s'ha proposat "dinamitzar l'espai del centre cultural, acostumant a la gent que hi hagi un volum d'actuacions durant l'any perquè en un futur hi pugui haver una programació estable". 

Cicle teatral a l'abril

Per acostumar als veïns de les Planes a anar a veure teatre, el consistori ha programat un cicle durant tot el mes d'abril. L'inaugurarà el divendres dia 1 Toni Albà amb l'obra Histèria Sagrada, on actua conjuntament amb Fermí Fernandes. Les altres obres que es podran veure són Purgatoris, de la companyia olotina La Funerària; Sala 4, de La Juguesca; Préssec confitat, de 10 i acció del barri de Sant Miquel; i El Geriàtric, del grup Tres Colades de Sant Joan les Fonts. A més, a finals de maig, el grup de teatre El Jonguer, de les Planes, estrenarà La Pepeta no és morta.