GRÀFIC Cada setmana obren dues noves botigues a Olot

Cada cinc mesos tanquen tres negocis a la ciutat | La majoria dels establiments són bars-restaurants o comerços d'alimentació | L'objectiu és aconseguir que s'instal·lin més enllà de Sant Rafel

A Olot han obert 501 establiments, en quatre anys
A Olot han obert 501 establiments, en quatre anys | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:39h
Cada setmana, de mitjana, s'obren dos nous comerços a Olot i cada cinc mesos en tanquen tres. La majoria dels nous segocis són bars o restaurants, seguit per botigues d'alimentació i comerços d'equipaments per a les persones, com ara joieries, perfumeries, sabateries o botigues de roba. En total, entre el 2012 i el 2015 a Olot han obert 501 establiments, segons dades facilitades per l'Ajuntament d'Olot, basant-se amb les llicències concedides. 

De la trentena de negocis que han tancat els darrers quatre anys, un 42% en realitat s'ha traslladat, ja sigui a una zona d'Olot més cèntrica o bé en alguna altra població. Un 39% ha abaixat la persiana per vendes insuficients i un 10% perquè no podia pagar el lloguer del local.

Ampliar l'eix comercial 

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, explica que encara pesa molt l'eix comercial des del carrer Sant Rafel fins a la plaça Major. Aquesta és la zona més buscada per obrir una botiga i la que demanen les marques que volen instal·lar-se a Olot. Vayreda confia que amb la reforma del Firal es revitalitzi tot aquell sector i es converteixi en un segon pol d'atracció per als nous comerços de la ciutat.

L'assignatura pendent segueix essent el barri del Carme, a partir de la plaça Pia Almoina. "És l'espai que ens està costant més", reconeix Estanis Vayreda, "Les marques tractores volen venir a Sant Rafel. Ja és molt que vulguin venir a Olot". Segons el regidor de Promoció, actualment hi ha quatre grans marques interessades en obrir una botiga a Olot, seguint el camí de Mango i Abaccus que properament aixecaran la persiana
Arxivat a