Mango i Abacus esperen obrir les noves botigues d'Olot entre març i abril

Les obres a la planta baixa de l'antic hospital de Sant Jaume s'han endarrerit per problemes estructurals

Recreació virtual de la nova botiga Abacus
Recreació virtual de la nova botiga Abacus | Aj. Olot
11 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 17:59h
Mango confia obrir la nova botiga als baixos de l'antic Hospital de Sant Jaume a finals de març i Abacus a prinicipis d'abril, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. En un primer moment havien anunciat l'obertura per la campanya de Nadal i més tard es va endarrerir a finals de febrer coincidint amb el cap de setmana de l'Olotx2.

Vayreda ha aclarit que en el cas de Mango, el retard s'ha produït pel trasllat d'una caldera que es trobava al local on anirà la botiga. Aquesta caldera havia de moure's cap a la futura sala de les energies, que entrarà en funcionament a finals d'aquest hivern. Fins que aquest espai no ha estat llest per acollir-la no s'ha pogut canviar de lloc i continuar amb les obres a la zona del carrer Sant Rafel. 

A l'espai de davant la plaça Mercat, on hi anirà un Abacus, el problema ha estat de l'estructura de l'edifici. Cal reforçar el terra de la botiga, que dóna a sobre un soterrani, i també és necessari reforçar algun dels pilars de l'edifici. Avui, la junta de govern local ha aprovat el projecte per fer aquestes obres estructurals, que aniran a càrrec de l'ajuntament. 

S'esperen 300.000 visitants cada any

L'ajuntament d'Olot confia atreure entre 280.000 i 300.000 visitants a l'any gràcies a les noves botigues d'Abacus i Mango i a la nova Oficina de Turisme que ja funciona als baixos de l'antic Hospital Sant Jaume. 

Abacus estarà gestionat directament des de la cooperativa cultural i Mango serà una franquícia d'una empresa d'Olot que també té altres franquícies de marques de moda. Les previsions són que entre els tres locals donin feina directament a 14 nous treballadors.

L'ajuntament preveu ingressar entre 30.000 i 80.000 euros anuals durant 15 anys, gràcies al lloguer de les dues botigues, de 750 metres quadrats. 
 

Recreació de la nova botiga de Mango a l'antic Hospital Sant Jaume d'Olot. Foto: Aj. Olot

Arxivat a