Els veïns d'Olot «no tardaran gaire» en decidir el futur dels correbous

L'ajuntament es compromet a fer la consulta aviat, ja que la decisió afecta la programació de les Festes del Tura 2016

09 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a la 13:07h
La consulta sobre el futur dels correbous a la ciutat d'Olot es farà aviat. Preguntat per NacióGarrotxa, l'alcalde Josep Maria Corominas ha assegurat que "no tardarem gaire en fer la consulta pels correbous".

Corominas argumenta que els tècnics de l'àrea de festes ja estan treballant en la programació de les Festes del Tura 2016 i necessiten saber si s'hi inclourà un correbou o no. En cas que sí que es fes, cal lligar-ho tot amb temps i per això aquesta votació no es pot endarrerir gaire més. 

El futur dels correbous a Olot genera divisió entre els regidors, fins i tot dins del propi equip de govern, segons va reconèixer a l'estiu l'alcalde de la ciutat. L'oposició en bloc voldria que s'abolissin i CiU i el PSC no ho tenen clar.

La fundació Fauna ha convocat un concurs per triar el cartell que serà la imatge de la campanya contra els correbous. Més de 6.000 persones ja han firmat una petició a Change.org perquè s'aboleixin

En un primer moment, la consulta sobre el futur dels correbous anava lligada a la consulta ciutadana sobre com ha de ser el nou Firal i s'havien d'aprofitar les mateixes urnes. Ara, s'han desvinculat i el Firal es decidirà a través d'un procés participatiu amb debats i taules rodones mentre que els correbous sí que se sotmetran a votació. 
Arxivat a