A Olot «no està sobre la taula» silenciar les campanes durant la nit

A diferència de Girona, Josep Maria Corominas deixa clar que seguiran sonant tots els quarts i les hores

La campana que toca els quarts a Sant Esteve data del segle XIV
La campana que toca els quarts a Sant Esteve data del segle XIV | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:27h
L'alcalde Josep Maria Corominas ha deixat clar que "a Olot no està sobre la taula discutir sobre les campanes". Ha respost d'aquesta manera les preguntes dels periodistes sobre si la capital de la Garrotxa seguiria els passos de Girona de silenciar les campanes durant la nit, per no molestar els turistes

Abans, el seu homòleg gironí Albert Ballesta, havia aclarit que la decisió de silenciar els tocs de campanes de la Catedral durant la nit s'havia pres per complir amb l'ordenança de sorolls de la ciutat, arran d'una queixa d'un hotel gironí. "Si volem fer una aposta pel turisme, el ciutadà que ve un dia o tres a Girona no té el costum d'escoltar les campanes i és una molèstia per a ell". 

Els veïns del Barri Vell de Girona, en canvi, s'han revelat en contra de la decisió adoptada per l'ajuntament i argumenten que si les campanes de la catedral toquen des de l'Edat Mitjana ho haurien de seguir fent. Per a ells no es tracta d'una molèstia sinó que ja s'hi han acostumat i consideren que el so els fa companyia. 
Arxivat a