El Sismògraf incideix en els beneficis socials de la dansa

Una vintena llarga d'espectacles es veuran del 31 de març al 3 d'abril a Olot | Destaquen la coreografia del so de les estrelles, una festa Holi i una exhibició de natació sincronitzada

Setena edició del Sismògraf, del 31 de març al 3 d'abril
Setena edició del Sismògraf, del 31 de març al 3 d'abril | Martí Albesa
03 de febrer del 2016
Actualitzat el 04 de febrer a les 8:57h
El Sismògraf vol demostrar que la dansa pot jugar un paper molt important pel benestar de les persones. Per això, oferirà diversos tallers que combinaran el ball amb la salut, l'educació i la comunitat. El festival ha convidat a professionals que treballen amb persones en risc d'exclusió social, amb malts d'artrosis i amb esportistes per convènce'ls dels beneficis que pot tenir la dansa per a tots ells. 

Del 31 de març al 3 d'abril, Olot tornarà a vibrar com a punt de trobada del bo i millor de la dansa. Aquesta serà la setena edició del festival, la segona com a Mercat Estratègic de la dansa a Catalunya. La capital garrotxina s'omplirà de programadors amb els contractes a punt per portar als seus pobles i ciutats els espectacles que més els convencin. 

Cinc estrenes produïdes pel Sismògraf

D'entre la vintena llarga de muntatges que es podran veure durant els quatre dies de festival, destaquen cinc estrenes produïdes pel Sismògraf. És el cas d'Espheres, un espectacle del moviment Lantana que coreografia el so de les estrelles que conformen el cel de la Garrotxa.

Una altra de les estrenes serà Etherfeel Fest. Roberto Strada s'inspira en les festes Holi hindús per executar un ritual col·lectiu de música electrònica, amb coreografia aèria i bany de pols de colors sobre el públic assistent. El Sismògraf combinarà espectacles gratuïts amb d'altres de pagament i muntatges a diferents punts d'Olot, tant en sales de teatre com en espais a l'aire lliure.

El bo i millor de la dansa nacional i internacional

Siena és un dels plats forts del Sismògraf. La Veronal reflexiona sobre la idea del cos humà des del Reinaixement fins a l'actualitat, en un espectacle que triomfa arreu d'Europa i s'ha vist molt poc a Catalunya. L'espectacle es presentarà al Teatre Principal i també se'n farà una versió reduïda a l'aire lliure. També destaca una exhibició de natació sincronitzada al Club Natació a Olot, amb localitats per veure l'espectacle a les grades i també fer d'espectadors amb els peus a dins l'aigua.
 
A nivell internacional, els danesos Hello!earth presenten a Olot Life in Universe, un espectacle que es podrà veure per primer cop a l'Estat espanyol. El públic serà partícep del muntatge. Equipats amb uns auriculars, els espectadors rebran les instruccions i s'endinsaran en la natura, en un lloc que es mantindrà en secret. 
 

Presentació del Festival Sismògraf, a Olot. Foto: Andreu Oliveras


El Sismògraf es complementa amb vuit rèpliques, abans i després del festival. La primera anirà a càrrec de Cesc Gelabert, que coreografia els gols de Leo Messi. Serà el 18 de març al Teatre Principal d'Olot

Amb un pressupost de 305.000 euros, el festival està organitzat per l'Ajuntament d'Olot i la Generalitat de Catalunya i rep el suport del Mercat de les Flors, l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya i l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya.
 

Tota la programació del Festival Sismògraf 2016

 

Galeria de Fotos Festival Sismògraf 2015 (Martí Albesa)

Arxivat a