Una comissió estudiarà com fer possible que Mieres tingui més càmpings

L'equip de govern municipal pren aquesta decisió després que guanyés l'opció d'obrir el poble a més càmpings en una consulta ciutadana

Redacció NacióGarrotxa / ACN
01 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a la 13:07h
Mieres crearà una comissió oberta a tota la població per decidir com fer possible que el poble pugui acollir nous càmpings, per la qual cosa caldrà modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. L'equip de govern de Vivim Mieres-CUP ha pres la decisió després que els veïns votessin a favor de replantejar el model turístic del poble, en una consulta celebrada el passat 20 de desembre. 

En total hi van participar 127 de les 270 persones que podien votar, un 47,03% del cens. D'aquests, un 52,75% van votar a favor de replantejar el model turístic del municipi i obrir-lo a nous projectes com els càmpings, mentre que un 43.20% va votar-hi en contra i la resta, gairebé un 4%, van votar en blanc. Des d'un principi, l'equip de govern del consistori va explicar que el referèndum només seria vinculant si s'arribava al 50% de participació però, finalment, després d'analitzar les dades, l'equip municipal ha assenyalat que actuaran "com si fos vinculant" perquè una gran part dels veïns van apostar per un canvi.

L'alcalde, Enric Domènech, ha deixat clar que modificar el POUM no significarà "barra lliure" per encabir-hi qualsevol aspecte. Per garantir que es té en compte l'impacte que poden generar els càmpings sobre el medi ambient - una crítica que mantenien gran part dels veïns que ja van assistir a una primera assemblea per tractar el tema- el procés comptarà amb la presència d'un consultor ambiental independent. "Tothom que vulgui pot formar part de la comissió. Notificarem i publicarem la seva creació ara, a finals de gener, i convidem a tothom que s’hi sumi", ha assenyalat l'alcalde. Per formar-hi part només cal posar-se en contacte amb la regidoria d'Urbanisme i Medi Ambient de la vila que s'implicarà i gestionarà aquesta comissió específica de treball. 

La proposta de modificació del POUM que elabori la comisisó haurà de ser aprovada pel ple de Mieres i ratificada per la comissió d'Urbanisme de la Generalitat. L'alcalde ja anticipa que serà un procés llarg: "El resultat no serà immediat, en un mes no tindrem càmpings a la vila. Modificar un POUM en menys de mig any és molt complicat".