La Fira del Farro estrena padrins

La Vall de Bianya celebrarà la novena edició de la fira el proper 7 de febrer

Novena edició de la Fira del Farro, el 7 de febrer
Novena edició de la Fira del Farro, el 7 de febrer | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 10:24h
La Vall de Bianya celebra el diumenge 7 de febrer la novena edició de la Fira del Farro. El certamen ja s'ha consolidat com una de les fires d'hivern de la comarca i l'any passat hi van assistir unes 4.000 persones, segons l'organització. 

L'Ajuntament de Bianya està satisfet amb com es desenvolupa la fira i aquest any seguirà bastant la mateixa línia dels darrers anys. Una seixantena de parades ompliran l'esplanada d'Hostalnou, on també hi haurà tallers pels més petits, passejades amb burros i els balls del gegant de Bianya que aquest any estrena uns nous gegantons de La Canya. 

La fira vol retre homenatge a totes aquelles persones persones que han col·laborat per fer-la possible i per preservar el farro, el producte que es reivindica cada any. Per això els organitzadors han creat el títol honorífic de padrí i padrina de la Fira del Farro, que es lliurarà el diumenge a les 12 del migdia. 

Actes dissabte a la tarda

La Fira començarà el dissabte al vespre amb un sopar que servirà per tastar 17 plats elaborats amb farro. Abans, l'historiador garrotxí Josep Murlà haurà pronunciat una xerrada repassant l'evolució del farro a la comarca. 
 

Presentació de la Fira del Farro 2016, a la Vall de Bianya. Foto: Andreu Oliveras


El cartell, obra un any més de Quim Domene, vol homenatjar els Beatles, que van passar per la Vall de Bianya quan van anar des de Cadaqués fins al Ripollès. Barrejant les portades d'Abbey Road i Yellow Submarine, Domene ha convertit el submarí en una espiga de blat de moro. 
 

Programa complet de la Fira del Farro 2016

Arxivat a