El Gran Recapte recull 43.978 quilos d'aliments a la Garrotxa

El Centre de Distribució d'Aliments rep 2.367 quilos més que l'any passat | Tot i que la jornada central va ser el 28 de novembre, fins el 5 de gener es recollien productes a alguns llocs de la comarca

Una voluntària del Gran Recapte, a Olot
Una voluntària del Gran Recapte, a Olot | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
19 de gener del 2016
Actualitzat el 25 de gener a les 19:43h
El Gran Recapte s'acaba havent recollit 43.978 quilos d'aliments i productes bàsics a la comarca de la Garrotxa. La xifra suposa 2.367 quilos més que la passada edició de la campanya solidària a la comarca. 

Durant la jornada central del passat 28 de novembre es van obtenir 31.247 quilos, un 71% de la suma final. La resta de donacions provenen dels punts de recollida distribuïts als 21 municipis, que han estat en funcionament durant totes les festes de Nadal. 

En total, a la comarca s'han instal·lat 64 punts de recollida d'aliments i productes bàsics, amb més de 270 voluntaris que van encarregar-se d'alguna de les feines relacionades amb la col·lecta. Des de l'organització es mostren satisfets per l'augment de donacions i també pel fet que els garrotxins han aportat bàsicament aquells productes que els havien demanat des del Centre de Distribució d'Aliments (CDA). 

El Gran Recapte suposa un 40% de les donacions en un any

Tots aquests productes ja omplen les prestatgeries del CDA instal·lat a l'avinguda de Girona. La campanya representa entre un 35% i un 40% del total de donacions rebudes al llarg de l'any. Abans de sis mesos tots aquests productes ja s'hauran repartit entre les famílies que passen periòdicament per les instal·lacions per recollir aliments. Si bé durant l'any passat hi van anar menys famílies, aquestes van necessitar més ajuts que les del 2014. Un fet que des de Càritas atribueixen a una cronificació de la pobresa.
 

Galeria de Fotos Gran Recapte 2015 a la Garrotxa (Martí Albesa)