Acord per no tallar l'aigua a cap família d'Olot en situació de vulnerabilitat

Aquest 2015, l'Ajuntament ha hagut de pagar 2.009 bombones de butà, 30 rebuts d'aigua i 85 de la llum per ajudar a aquelles persones de la ciutat que no se'n podien fer càrrec

Conveni entre l'Ajuntament i SOREA per garantir l'aigua a totes les famílies
Conveni entre l'Ajuntament i SOREA per garantir l'aigua a totes les famílies | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
01 de desembre del 2015
Actualitzat el 29 de desembre a les 12:18h
L'Ajuntament d'Olot i SOREA han arribat a un acord per garantir el subministrament d'aigua a totes aquelles famílies de la ciutat que es troben en situació de vulnerabilitat. L'empresa i l'administració han creat un fons de solidaritat on, de moment, hi ha 5.000 euros posats a parts iguals. Aquests diners han de servir per eixugar el deute que puguin tenir determinades famílies amb l'empresa subministradora i evitar haver-los de tallar el servei.

En el que portem de 2015, l'ajuntament ha hagut de pagar 2.009 bombones de butà, 85 factures de la llum i 30 factures d'aigua d'aquelles famílies de la ciutat que no podien fer-se'n càrrec de cap de les maneres.

És el Consorci d'Acció Social qui determina quines famílies es podran acollir en aquest fons. Com explica el regidor de Benestar Social, Josep Berga, el primer pas és intentar negociar amb la companyia un ajornament del rebut o buscar alguna manera de fraccionar el pagament. Si no és possible solucionar-ho així, els tècnics de SOREA derivaran als usuaris als responsables de Serveis Socials que estudiaran el seu cas i decidiran si es poden acollir al Fons de Solidaritat. 

L'Ajuntament d'Olot vol arribar a un acord similar amb les empreses de subministrament elèctric, sobretot amb les garrotxines ja que asseguren que és més fàcil de trobar una solució. 

Un nou dipòsit d'aigua a Olot

La trobada amb els responsables de SOREA ha servit per parlar del nou dipòsit d'aigua que ha d'abastir la ciutat d'Olot. S'instal·larà a la zona de Batet-Bisaroques i complementarà el que ja hi ha a la falda de Montolivet. Per l'alcalde, Josep Maria Corominas, "és absolutament imprescindible" ja que actualment quan s'espatlla alguna canonada de l'actual dipòsit pot quedar sense aigua tota la ciutat en qüestió d'hores. 

L'objectiu és que el 2016 és redacti l'avantprojecte i el projecte i que les obres puguin començar com més aviat millor. Els tècnics estudien si fer un pou nou a sota d'aquest segon dipòsit o fer-hi arribar també l'aigua que actualment s'extreu des del Parc Nou. 
Arxivat a