La nova Plaça Mercat guanya un 40% de clients un any després del trasllat

Els placers atribueixen al nou horari l'augment de compradors | 35.000 persones van cada mes a les parades de la plaça

Primer any en funcionament de la nova Plaça Mercat
Primer any en funcionament de la nova Plaça Mercat | Martí Albesa
Andreu Oliveras
27 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de febrer del 2016 a les 12:23h
La Plaça Mercat d'Olot fa un balanç més que positiu del primer any en funcionament del nou edifici. Segons han explicat avui els placers, aquests 12 mesos han guanyat un 40% de clients respecte el mercat provisional. De mitjana, cada mes passen pel recinte uns 35.000 compradors, als quals cal sumar-hi els 36.000 clients mensuals del supermercat Mercadona del primer soterrani. 

En aquest any, la facturació també ha pujat un 45%. Els responsables de l'equipament destaquen l'elevat grau de fidelització dels compradors, els quals vénen majoritàriament d'Olot i la Garrotxa. Un dels factors que ha contribuït a l'augment de les vendes ha estat l'ampliació de l'horari d'obertura a la tarda, sense tancar al migdia. Segons explica el president dels placers, Jordi Vilarrasa, el d'Olot "és un dels únics mercats a Girona que ha aconseguit fer aquest horari". 
 

Celebració del primer aniversari de la nova plaça Mercat d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


Avui, tots els placers han bufat un pastís per celebrar el primer any de vida de l'equipament. Un dels objectius a partir d'ara és intensificar les campanyes de promoció per captar més clients i adaptar la sala polivalent del primer pis per poder-hi fer cursos de cuina amb productes de proximitat. També caldrà fer algunes millores de les instal·lacions com ampliar alguna cambra frigorífica o instal·lar cortines en alguns dels vidres d'accés al recinte. 

Tots els locals plens d'aquí tres mesos

Un any després que el conseller Felip Puig inaugurés el recinte, només queda buit un únic local. Es tracta del de la cantonada del carrer Mulleras, que està previst que obri les portes abans de tres mesos. Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, s'hi instal·larà una cafeteria que potenciarà els productes saludables. 

 
Arxivat a