El Gran Recapte fa una crida a la solidaritat

Dissabte, recollida de productes bàsics pel Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa

Dissabte, Gran Recapte
Dissabte, Gran Recapte | M. A.
Andreu Oliveras
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:31h

Dissabte, jornada central del Gran Recapte a la Garrotxa. Foto: Martí Albesa


El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Càritas Gàrrotxa, la Creu Roja i el Banc dels Aliments fan una crida a la ciutadania a col·laborar amb el Gran Recapte dels Aliments, que se celebrarà per sisena vegada a la comarca. La jornada central serà aquest dissabte, quan 200 voluntaris recolliran menjar i productes bàsics en 17 supermercats d'Olot. Tot el que es reculli s'utilitzarà en el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa.

A més dels 17 d'Olot, des del 13 de novembre fins el 15 de gener a la Garrotxa hi haurà 65 punts de recollida repartits pels altres 20 municipis. El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, explica que qualsevol tipus de producte és benvingut, però aclareix que aquest any fa falta: Bolquers (talles 4 i 5), Detergent de roba líquid, Detergent de rentar els plants, Gel de dutxa, Lleixiu, Cafè soluble, Sucre, Sal, Cacau, Llaunes de sardines, Llaunes de Tonyina, Llet sencera, Farina, Tomàquet triturat, Llegums cuits i Oli. 
 

Casals de gent gran de la Garrotxa han cosit mig miler de bosses pel Gran Recapte. Foto: Andreu Oliveras


Mig miler de bosses de roba solidàries

Com a novetat, aquest any s'han creat 500 bosses de roba que es distribuiran en alguns dels punts de recollida del dissabte 28, substiuint així les bosses de plàstic. Diverse sempreses tèxtils de la comarca han donat grans peces de tela per la causa i casals de gent gran de la comarca i l'Espai Cosidor de Sant Miquel s'han encarregat de retallar-les i cosir-les. 

El Gran Recapte acumula un 40% de les donacions de tot l'any

L'any passat, el Gran Recapte d'Aliments de la Garrotxa va recollir 41.611 quilos d'aliments i productes bàsics, una xifra que suposa entre un 35% i un 40% del total de donacions rebudes el 2014. Tot allò que es reculli dissabte, abans de mig any ja s'haurà repartit. 
 

Galeria de Fotos Gran Recapte dels Aliments a la Garrotxa 2014 (Martí Albesa)

   

La col·laboració dels voluntaris és clau en el Gran Recapte. Foto: Martí Albesa

Arxivat a