Un centenar de manifestants a Olot en contra els maltractaments a les dones

La consellera de governació en funcions, Meritxell Borràs, ha estat a l'acte organitzat per l'Associació de dones ALBA, el col·lectiu feminista La Dalla i l'Assemblea de Joves de la Garrotxa

Acte a Olot de suport a les dones maltractades
Acte a Olot de suport a les dones maltractades | Martí Albesa
Andreu Oliveras
25 de novembre del 2015
Actualitzat el 07 de març del 2016 a les 18:05h
Un centenar de persones s'han aplegat aquest vespre a davant l'església de Sant Esteve d'Olot, per participar en la concentració en contra dels maltractaments a les dones. Organitzada conjuntament per l'Associació de dones ALBA, el col·lectiu feminista la Dalla i l'Assemblea de Joves de la Garrotxa, ha comptat també amb la presència de la consellera de governació en funcions, Meritxell Borràs.

La presidenta d'ALBA, Catalina Sellas, ha reclamat eradicar definitivament els maltractaments cap a les dones: "Que s'acabi d'una vegada la violència, no pot ser que dia rere dia haguem de parlar de dones maltractades". En la mateixa línia s'han expressat les membres de la Dalla. Laura Canalias, membre del col·lectiu, reclama en educar per la igualtat com a prevenció de futurs maltractaments. 
 

La consellera en funcions Meritxell Borràs, ha estat present a la concentració d'Olot. Foto: Martí Albesa


En el discurs llegit a les escales de Sant Esteve, la Dalla ha posat èmfasi en totes aquelles altres formes de violència, a part de la física. Ho consideren, per exemple, molts dels estereotips masclistes que encara segueixen vigents. "Ni les nenes hem de ser princeses ni els nens han de ser guerrers", han subratllat. 

Els assistents lluïen espelmes en record a les dones i les escales de Sant Esteve també s'han il·luminat. A l'acte hi han assistit regidors de CiU, ERC i la CUP. No hi havia ningú del PSC ni el representant d'Olot en Comú. 

La Dalla ha organitzat una sèrie d'activitats al llarg de tota la setmana per seguir reflexionant sobre la igualtat entre homes i dones, ja que asseguren que el 25 de novembre ha de ser cada dia. 
 

Un centenar de persones s'han concentrat a Olot amb motiu del 25-N. Foto: Martí Albesa

Arxivat a