Acabada la teulada del refugi de Sant Aniol d'Aguja

Un centenar de persones celebren que "ja no hi plou" a Sant Aniol

Inauguració de la teulada
Inauguració de la teulada | Amics St Aniol
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:32h

Festa "Ja no hi plou", per inaugurar la nova teulada del refugi de Sant Aniol. Foto: Amics de Sant Aniol


La recuperació del refugi de Sant Aniol d'Aguja 40 anys després del seu tancament és cada vegada més a prop. Aquest diumenge, 130 persones es van reunir per celebrar que "Ja no hi plou" a Sant Aniol. Paraigües en mà, van simbolitzar que ja es pot entrar a l'edifici sense risc de mullar-se perquè aquesta tardor s'han acabat les obres de renovació de la teulada.

Les obres per reconvertir l'antiga rectoria en un refugi de muntanya són possible gràcies a les moltes aportacions de voluntaris, tant els qui fan donatius econòmics com aquells excursionistes que pugen material de construcció a dalt a Sant Aniol. A l'agost, els muntanyencs que anaven a fer una ruta per Sant Aniol van pujar més de vuit tones de sorra a la seva esquena, repartits amb bosses de cinc quilos per persona. A més, els visitants de la vall també han carregat a les seves motxilles les teules i els altres materials que els paletes els facilitaven per portar fins a la rectoria. 

Ara les obres se centraran a l'interior de l'edifici, per adaptar-lo perquè pugui desenvolupar les funcions de refugi. L'Associació Amics de Sant Aniol d'Aguja, impulsora del projecte, està covençuda que un cop entri en servei l'equipament serà un revulsiu per l'Alta Garrotxa i afavorirà les relacions entre la Catalunya que hi ha a banda i banda dels Pirineus.  
 

El conseller Santi Vila, present a la inauguració de la teulada del refugi de Sant Aniol. Foto: Amics de Sant Aniol


Entre els assistents a la festa de diumenge hi havia el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila i representants de la Diputació de Girona, del Consorci de l'Alta Garrotxa, de la delegació de la Generalitat a Perpinyà i dels ajuntaments de Montagut i Oix i Sant Llorenç de Cerdans.