L'Ajuntament d'Olot penja la bandera espanyola «per imperatiu legal»

El consistori acata la decisió judicial, en tractar-se d'una sentència ferma | Avui ha fet públic que els tribunals desestimen el recurs de Llanos de Luna la decisió del ple d'unir-se a l'AMI

La bandera espanyola ja oneja a l'Ajuntament d'Olot
La bandera espanyola ja oneja a l'Ajuntament d'Olot | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
03 de novembre del 2015
Actualitzat el 12 de novembre a les 17:48h

L'Ajuntament d'Olot penja "per imperatiu legal" la bandera espanyola al balcó. Foto: Andreu Oliveras


L'Ajuntament d'Olot ha penjat aquest migdia la bandera espanyola al balcó "per imperatiu legal", segons ha aclarit l'alcalde de la ciutat a NacióLaGarrotxa. Josep Maria Corominas ha explicat que el consistori ha seguit els consells del gabinet jurídic municipal: "Els advocats ens han dit que el pas següent és una sanció a l'alcalde perquè la sentència ja és ferma". 

Fins ara, a la façana de l'ajuntament no hi onejava cap bandera, ni l'espanyola ni la catalana. El 2013, la delegació del govern espanyol va denunciar la ciutat per incomplir la llei i va reclamar al consistori que la pengés. L'equip de govern no és partidari de penjar-la i ha anat presentant recursos a la decisió de l'Estat fins que no hi hagut més camí per recórrer. 

Per l'alcalde d'Olot i vicepresident de l'AMI, penjar la rojigualda "és un acte d'imposició des del govern espanyol i els tribunals". Des d'avui a la façana de Can Joanetes hi onegen les banderes d'Olot, espanyola, europea i la senyera. Ahir, l'Ajuntament d'Arenys de Munt també es va veure obligat a penjar la bandera espanyola.
 

L'Ajuntament d'Olot acata la decisió judicial de posar la bandera espanyola al balcó. Foto: Andreu Oliveras


Llanos de Luna perd el recurs contra les quotes de l'AMI

La claudicació de la capital de Garrotxa en la guerra de banderes coincideix amb la notícia que el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona dóna la raó a l'ajuntament d'Olot i desestima el recurs interposat per la delegada del govern espanyol, María Dolores de los Llanos de Luna, en contra de pagar les quotes de l'Associació de Municipis per la Independència. 

La sentència es va dictar el dimecres de la setmana passada i ahir li va arribar a l'ajuntament d'Olot. En declaracions a aquest diari, Corominas s'ha mostrat satisfet que la justícia els doni la raó i reconegui que cada ajuntament és lliure d'afiliar-se a l'associació municipalista que cregui oportuna. L'Estat té 15 dies per presentar un recurs contra aquesta decisió judicial.
 

Sentència a favor que l'Ajuntament d'Olot pagui la quota de l'AMI

Arxivat a