L'ajuntament d'Olot busca finançament per ampliar el geriàtric del Sant Jaume

L'equip de govern vol convertir el geriàtric actual en "un centre residencial on primi la convivència" | Corominas considera que hi ha places "de sobres" a les residències de la ciutat

L'objectiu és ampliar el geriàtric aquest mandat
L'objectiu és ampliar el geriàtric aquest mandat | Martí Albesa
Andreu Oliveras
01 d'octubre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:46h

El nou geriàtric de l'hospital Sant Jaume ocuparà la banda que dóna al carrer Sant Rafel. Foto: Martí Albesa


L'Ajuntament d'Olot busca finançament per dur a terme "una restauració total" del geriàtric de l'Hospital Sant Jaume. L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, s'ha reunit darrerament amb la consellera de Benestar Social, Neus Munté, per avançar en la realització del projecte, que l'equip de govern vol executar durant aquest mandat. 

La idea és ampliar la superfície de l'actual geriàtric, adequant-hi noves sales comunes que serveixin per afavorir la convivència entre els usuaris. Es mantindrien les 60 places actuals, entre públiques i privades, però es reservaria espai a l'edifici perquè en un futur es pugui créixer fins a les 100 places. El pla d'usos de l'Hospital Sant Jaume preveu destinar quasi 5.300 metres quadrats per aquesta funció. Es tractaria de la part de l'edifici que dóna al carrer de Sant Rafel. 

Corominas creu que hi ha places de sobres

A petició d'Esquerra Republicana, Corominas va explicar al ple municipal que veu difícil ampliar el nombre de places a causa de la situació econòmica actual de la Generalitat. De tota manera, l'alcalde d'Olot ha deixat clar que "en aquests moments entre places públiques, privades i concertades n'hi ha de sobres". El problema, diu Corominas, "no està tant en construir més places sinó en convertir algunes d'aquestes places privades en concertades o en públiques". 

A l'hora de fer els càlculs del projecte, CiU té molt present els nous pisos tutelats que es volen construir a la zona de la Providència i els dos projectes de geriatria que hi ha en marxa a Sant Feliu de Pallerols i la Vall d'en Bas. Quan aquests centres obrin les portes, és probable que diversos veïns de les valls d'en Bas i d'Hostoles que actualment estan a geriàtrics olotins marxin cap a les noves instal·lacions més properes als seus municipis, deixant més places lliures a la ciutat d'Olot. 
Arxivat a