Els congressos i seminaris deixen 35.000 euros a Olot durant el 2014

L'any passat, 2.300 persones van passar per la cinquantena de jornades que es van organitzar a la ciutat | La setmana vinent coincideixen tres congressos relacionats amb el Medi Ambient

Andreu Oliveras
18 de setembre del 2015
Actualitzat el 19 de setembre a les 19:50h

Olot vol convertir-se en un destí per a congressos de petit format. Foto: Martí Albesa


La ciutat d'Olot vol posicionar-se com a destí on celebrar congressos, seminaris i reunions. Només l'any passat es van celebrar una cinquantena d'esdeveniments d'aquest tipus, per on van passar unes 2.500 persones. L'ajuntament xifra en 35.000 euros el volum de negoci que generen directament a la ciutat. En aquesta estadística no es conten ni els esdeveniments esportius ni aquelles activitats organitzades directament pel consistori, sinó que les dades només fan referència a jornades organitzades per empreses privades o altres administracions.

Pel regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, el principal escull amb què es troben és "que no hi ha cap hotel que tingui 80 o 100 habitacions" i com a conseqüència "alguns congressos que poden venir a la ciutat no ho acaben fent". La sala El Torín, el Casal Marià i el Teatre Principal són els principals espais que s'ofereixen per fer xerrades i simpòsiums. 

Jornades espanyoles i europees sobre el cranc autòcton

La setmana que ve dos nous congressos ompliran la ciutat. Dilluns i dimarts se celebraran a Olot les Jornades Espanyoles sobre la Conservació del Cranc de Riu Autòcton i de dimecres a divendres, serà el torn del Simposi Internacional sobre la Conservació del Cranc de Riu Autòcton. 

En les jornades espanyoles hi participaran 104 persones provinents d'Andalusia, Castella i Lleó, País Basc, Aragó, País Valencià, Navarra, Astúries i d'altres ciutats catalanes. En el simposi europeu hi ha apuntats 75 experts vinguts expressament des d'Irlanda, França, Croàcia, la República Txeca i també de l'Estat espanyol. 

Les jornades estan organitzades dins el marc d'un projecte europeu on hi participen el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Consorci de l'Estany i el Consorci del Ter. El projecte s'encarrega de gestionar el centre de reproducció de cranc de riu autòcton al Molí de les Fonts, una espècie que es troba en perill d'extinció a causa d'una malaltia portada pel cranc americà. 

Congrés sobre vulcanisme

Durant tota la setmana que ve, una quarantena d'experts en vulcanisme estaran a Olot per assistir a la cloenda del Projecte Internacional Vuelco. Els assistents posaran en comú la recerca realitzada durant quatre anys sobre com predir una erupció volcànica immediata. Les anteriors jornades d'aquest projecte s'han fet a Mèxic i l'Ecuador. 

El projecte Internacional Vuelco ha escollit Olot per donar a conèixer la Zona Volcànica de la Garrotxa. El congrés portarà 35 persones del Regne Unit, d'Alemanya, d'Itàlia, de França de la República Dominicana, d'Equador i Costa Rica. Està organitzat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques i la Universitat de Bristol. 
Arxivat a