Sant Feliu aposta per construir un centre d'interpretació de la faràndula

L'ajuntament vol que es faci aquest mandat al local de l'Esbart de la Vall d'Hostoles | UDC ha presentat una esmena als pressupostos de l'Estat perquè inverteixi en l'equipament

Els cavallets són l'emblema de Sant Feliu de Pallerols.
Els cavallets són l'emblema de Sant Feliu de Pallerols. | Gencat
Andreu Oliveras
28 d'agost del 2015
Actualitzat el 02 de setembre a les 17:07h

Els cavallets són l'emblema de Sant Feliu de Pallerols. Foto: Gencat


Sant Feliu de Pallerols aposta per transformar l'antic local de l'Esbart Cultural de la Vall d'Hostoles en el Centre d'Interpretació Remença i de la Faràndula local. L'equip de govern vol que les obres comencin i acabin aquest mandat i per això el grup d'UDC al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena als pressupostos del ministeri de Cultura perquè l'Estat es faci càrrec d'una part de les obres.

L'alcalde de Sant Feliu (UDC), Joan Casas, ha explicat a NacióLaGarrotxa que tenen el compromís oral del ministeri d'acceptar l'esmena. Ara les negociacions es traslladaran al govern de la Generalitat que en surti després de les eleccions del 27 de setembre, per tal que també col·labori en la transformació de l'espai.

"Els gegants, els cavallets i la mulassa de Sant Feliu són declarats patrimoni nacional. Nosaltres hem de treballar per tenir-los en un lloc adequat i fer-hi un espai fix perquè la gent els pugui veure tot l'any", defensa Casas. La idea amb què treballen seria que el Centre d'Interpretació comptés amb una sala on s'exposessin les peces de la faràndula i un altre espai multimèdia on el visitant pogués veure de manera virtual com ballen i quin ambient es respira a la plaça. 

Un cost de 500.000 euros repartits en dues fases

Les obres estan pressupostades amb uns 500.000 euros i es desenvoluparien en dues fases. La primera hauria de començar el 2016 i serà la rehabilitació de l'edifici i l'adequació de la sala on guardar i exposar la faràndula. Abans del 2019 hauria de començar i acabar la segona fase, on es realitzarà tot el material multimèdia i s'habilitarà un espai on poder-lo reproduir en les màximes condicions.

L'edifici és propietat de l'Esbart Cultural de la Vall d'Hostoles, que en farà una cessió a l'ajuntament perquè pugui instal·lar-hi el nou equipament.