Tortellà escalfa motors de la Festa Major observant les estrelles

Divendres i dissabte, municipi s'omple d'activitats per a petits i grans

Aida Morales
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 10:01h
Tortellà celebra, a partir d'aquest divendres, la seva Festa Major, i ho fa amb tot un cap de setmana ple d'activitats per a petits i grans. Malgrat que aquestes comencen el 14 d'agost, aquest dimecres, però, ja ha organitzat un taller d'observació astronòmica, aprofitant que és el dia que es veurà millor la pluja d'estels a Catalunya. En aquest, i a partir de les 22.00 hores, els membres de l'Astrobanyoles Killian Vindell i Alba Bayona explicaran els secrets de la pluja d'estels, i tothom qui hi vulgui participar, gaudirà d'una experiència inoblidable. 

Serà a partir de divendres, però, quan començà la festa grossa, amb la inauguració de les exposicions, de fotografia i pintura, "Natural Mystic" i "Entre Matèria i Esperit", respectivament, d'Esteve Serra i de Marta Such. A continuació, es podrà gaudir d'un concert a càrrec de la coral Preludi, participant al programa Oh Happy Day!, que donarà pas a la nit jove de Tortellà, amb els grups Removido, Germà Negre i La Jet Set. 

De cara a dissabte, la missa solemne amb la Cobla de la Bisbal Jove donarà el tret de sortida del dia. També hi haurà un ball de gegants i sardanes i, pel que fa a la tarda, l'espectacle infantil "Cabaret de Patufet" i una altra audició de sardanes. La nit es tancarà amb el tradicional ball de Festa Major, que comptarà amb Liberty, Tortellinis i Hora del Joglar. 

Les activitats infantils, amb un gran tobogan d'aigua i un dinar popular ompliran el matí de diumenge, que continuarà amb una festa d'aigua a la tarda i partits de futbol. Una banyada popular conjunta clourà els dies de festa grossa.
 

Programació de totes les festes majors de la Vall d'en Bas