Una imatge de l'Alta Garrotxa guanya el concurs «Wiki Loves Earth» gironí

A nivell català premien una fotografia del Collsacabra

Redacció NacióLaGarrotxa.cat / ACN
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:17h
La imatge guanyadora
La imatge guanyadora | Isidro Jabato

Imatge guanyadora del «Wiki Loves Earth» a les comarques gironines. Foto: Isidro Jabato


'Els Roures del Rei' és el títol de la fotografia guanyadora del concurs 'Wiki Loves Earth' en la categoria de les comarques gironines. La imatge, presa per Isidoro Jabato, mostra una panoràmica dels Roures d'Ormoier a l'Alta Garrotxa, al terme municipal de Montagut i Oix. Jabato ha estat també el concursant que ha enviat imatges d'una varietat més gran de llocs, amb 166 fotografies i 58 espais diferents.

El premi absolut a la millor foto de Catalunya se l'ha endut el fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons, amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de Comarques Centrals. De fet aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs, ha presentat enguany una trentena de fotografies i s'ha endut un total de tres guardons en diferents categories.

1.344 fotografies de 228 espais protegits

En aquesta segona edició, s'han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. A més, aquest 2015 s'han aconseguit fotografies d'elements del patrimoni natural que no en tenien, fet que completa i amplia el catàleg d'imatges per a la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons.

El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d'un projecte d'Amical Wikimedia amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori.
 

La millor foto de Catalunya del «Wiki Loves Earth». Foto: Miquel Pons