Joan Espona és reelegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa

L'alcalde de Sant Joan està previst que d'aquí dos anys dimiteixi del càrrec | ERC es converteix en segona força, el PSC cau fins a la quarta posició i la CUP vol posar "llum i taquígrafs"

Espona és el president del CCG des del 2006
Espona és el president del CCG des del 2006 | Martí Albesa
Andreu Oliveras
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a les 19:21h

Joan Espona ha estat reelegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa


El convergent Joan Espona ha estat reelegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb els 14 vots a favor dels consellers de Convergència i Unió. L'alcalde de Sant Joan les Fonts ha ofert als grups de l'oposició la "mà estesa per treballar plegats per la Garrotxa". 

Entre els objectius prioritaris d'aquest mandat, Espona vol millorar el sistema de beques menjador, la recollida i reciclatge de residus i aconseguir d'una vegada per totes la variant d'Olot i les Preses. 

Joan Espona és el president del Consell Comarcal de la Garrotxa des del 2006, quan va substiuir a Miquel Noguer en el càrrec. El compromís arribat entre els representants de CiU és que d'aquí dos anys dimitirà de president de l'ens i el substuirà algun altre pes pesant del partit a la comarca. Aquest serà també l'últim mandat d'Espona al capdavant de l'ajuntament de Sant Joan. 

ERC, primer grup a l'oposició

Esquerra Republicana comença un mandat on ha doblat consellers comarcals i s'ha convertit en la principal força de l'oposició. El seu portaveu, el regidor de Santa Pau Narcís Feixas, ha promès que el partit exercirà "una oposició constructiva, però sobretot útil" i ha afegit que el Consell es posarà al servei de Catalunya per assolir la llibertat com a país. 

La CUP entra per primer cop a l'órgan supramunicipal i ho fa com a tercera força, per davant del PSC. La seva portaveu, la regidora per Sant Joan les Fonts Sílvia Pagès, es proposa "aproximar la política al poble". Per això, compartiran tota la informació que els arribi i posaran "llums i taquígrafs perquè tothom ho sàpiga tot". 

El PSC ha passat de segona a quarta força, amb menys de la meitat dels consellers comarcals del passat mandat. El seu portaveu, el regidor d'Olot Josep Guix, vol convertir el consell comarcal en un "ajuntament d'ajuntaments, una administració propera que doni un bon servei als ajuntaments de la comarca". 

Al servei del Parlament del 27-S

A l'hora de la presa de possessió la majoria de consellers han utilitzat la fórmula proposada per l'AMI, posant-se al servei del Parlament sorgit del 27-S, per construir un Estat Català. Els set regidors d'Esquerra han votat el seu portaveu com a candidat, el PSC ha votat en blanc i la CUP ha emès dos vots nuls per a "totes les dones treballadores de la Garrotxa" i "totes les persones aturades de la Garrotxa". 
 

Qui són els 25 nous representants al Consell Comarcal de la Garrotxa?

    

Fotografia de grup dels 25 nous representants al Consell Comarcal de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa