La Creu Roja Garrotxa finança ulleres pels més desfavorits

Des del juny, set persones ja se n'han beneficiat i calculen servir-ne unes vint a l'any

Andreu Oliveras
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:01h

Creu Roja Garrotxa pagarà les ulleres graduades als més desfavorits. Foto: Adrià Costa

 
La Creu Roja de la Garrotxa finança les ulleres d'aquelles persones de la comarca desfavorides, que no es poden permetre pagar-se-les. La campanya està oberta tant a adults com a nens amb una situació econòmica complicada. "Inicialment era una demanda molt concreta per a nens per evitar el fracàs escolar, però vam veure que hi havia pares que també en necessitaven", explica a NacióLaGarrotxa la coordinadora de l'entitat, Laia Vilanova.

Des que la van posar en marxa el mes de juny hi ha set persones que ja han pogut fer-se unes ulleres graduades correctament pels seus problemes visuals. L'entitat calcula que al llarg de l'any se'n puguin beneficiar una vintena d'usuaris, tot i que aclareix que no hi ha un màxim pressupostari i faran les ulleres a tots aquells que les necessitin. 

Poden accedir al servei tant aquelles persones amb qui els voluntaris de Creu Roja hi tenen tracte regularment i en coneixen la problemàtica, com aquelles altres que els enviïn els professionals dels serveis socials. Creu Roja paga les ulleres, però gràcies a un conveni amb l'òptica Alain Afflelou, els surt a un preu molt més econòmic del que costen al públic en general. El conveni té una vigència per un any, però l'entitat confia en anar-lo renovant.