Abacus i Mango s'instal·laran a l'antic Hospital Sant Jaume abans de Nadal

Les marques finançaran les obres d'adequació dels locals i en tindran la concessió durant 15 anys | La firma de roba serà una franquícia gestionada per veïns d'Olot

Mango ocuparà la planta baixa de Sant Rafel
Mango ocuparà la planta baixa de Sant Rafel | Martí Albesa
Andreu Oliveras
14 de juliol del 2015
Actualitzat el 11 de febrer del 2016 a les 12:14h

Mango s'instal·larà als baixos de l'antic edifici de Consultes Externes. Foto: Martí Albesa


Abacus i Mango s'instal·laran als baixos de l'antic hospital Sant Jaume d'Olot, abans de Nadal. Són les dues úniques marques que s'han presentat al concurs per optar als dos locals que preveia el pla d'usos de l'edifici. Si no hi ha cap impediment, la junta de govern local del 23 de juliol n'aprovarà la concessió i les obres començarien al mes d'agost. 

La firma de roba Mango tindrà la botiga al carrer de Sant Rafel, a l'espai que fins el novembre ocupaven les Consultes Externes de l'Hospital. Serà una franquícia gestionada per una persona d'Olot. La cooperativa Abacus ocuparà el local de davant la Plaça Mercat, des de la nova oficina de turisme fins al pavelló de la clínica del doctor Fàbregas, tapant l'antic pas per accedir a Urgències. 

Les obres per adequar el local de Mango costen 244.000 euros i les de l'Abacus 100.000 euros. El cost el pagaràn les dues firmes i l'ajuntament els ho compensarà restant-los-ho del lloguer anual que hauran d'abonar. D'aquesta manera, el primer any el consistori olotí ingressarà 30.000 euros, un preu que anirà pujant fins als 80.000 euros anuals. 

Les dues botigues tindran la concessió de l'espai durant 15 anys i ocupen un total de 750 metres quadrats, un 8% de l'edifici. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat a NacióLaGarrotxa que l'equip de govern espera "que ajudi a transformar el centre i hi aporti molta gent". Des que el 17 de novembre va obrir les portes el nou Hospital Comarcal de la Garrotxa, aquest edifici ha quedat buit i els comerços del voltant han vist com perdien una part important de les vendes. 

La nova Oficina de Turisme obrirà a l'octubre

L'obertura de les dues botigues abans de Nadal se sumarà a la de la nova Oficina de Turisme aquest octubre, al xamfrà del carrer Sant Rafel amb el doctor Fàbrega. Les obres avancen a bon ritme i Estanis Vayreda es mostra convençut que compliran els terminis. Als propers mesos també es posarà en marxa l'illa de les energies a la planta baixa del carrer Mulleras. 

Per una segona fase quedarà l'ampliació i millora del geriàtric, als pisos superiors del carrer Sant Rafel, i la conversió de la clínica del doctor Fàbrega en despatxos pels serveis municipals i espais per a les entitats. Els dos projectes avancen a ritmes diferents, tot i que a hores d'ara no hi ha finançament per cap dels dos. 

L'ajuntament sí que està treballant en la redacció del projecte de transformació del geriàtric, que confia tenir-lo enllestit aviat. En canvi, el trasllat dels serveis municipals i l'espai per a les entitats encara s'ha de definir, ja que es vol aconseguir el màxim de consens possible. 
 

La botiga d'Abacus taparà el pas per on s'accedia a Urgències. Foto: Martí Albesa

Arxivat a