El fracàs escolar garrotxí està molt per sota de la mitjana catalana

Un 84% dels joves de la comarca acaben l'ESO, mentre que al conjunt del país només ho fan el 66,8% | 4 de cada 5 garrotxins continua els estudis després de l'etapa obligatòria

Un 99,1% dels garrotxins aproven la selectivitat
Un 99,1% dels garrotxins aproven la selectivitat | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
08 de juliol del 2015
Actualitzat el 14 de juliol a les 19:41h

La taxa de finalització de l'ESO entre els garrotxins és superior a la mitjana catalana. Foto: Martí Albesa


La Garrotxa té una taxa de fracàs escolar molt inferior que la mitjana catalana. Segons les dades de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental 2015, un 84% dels joves garrotxins van acabar els estudis d'ESO el juny del 2013, mentre que a Catalunya el percentatge baixava a un 66,8%. 

Els bons resultats de la comarca també es traslladen en els resultats de les Proves d'Accés a la Universitat. Aquí, la nota mitjana l'any passat va ser un 6,6, amb una taxa d'aprovats del 99,1% dels que s'hi van presentar. Al conjunt de Catalunya la mitjana estava amb 6,4 i la taxa d'aprovats amb un 96,2%. 

4 de cada 5 garrotxins continua els estudis després de l'ESO

Un cop acaben l'ESO, quatre de cada cinc joves de la comarca continua els seus estudis, ja sigui cursant el batxillerat (54%) o encetant un cicle formatiu de grau mitjà (28%). Tot i el predomini del batxillerat, les dades demostren que augmenta de forma continuada els joves que opten per la formació professional. 

L'estudi també revela que el nivell de formació dels joves d'entre 16 i 24 anys és superior al dels adults de la comarca. Així, vuit de cada deu joves tenen alguns estudis ja siguin universitaris, batxillerat o de cicle formatiu. En el conjunt dels garrotxins majors de 16 anys, aquest nivell de formació el tenen set de cada deu joves.
 

Quines carreres universitàries trien els garrotxins?