La Marató de Sang d'Olot vol tornar a superar les 1.000 bosses recollides

Dissabte, de deu del matí a deu de la nit, l'Hospici es convertirà en l'espai més solidari de la ciutat

Andreu Oliveras
05 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:33h
Olot vol tornar a batre rècords de donacions de sang
Olot vol tornar a batre rècords de donacions de sang | Albert Segura

Olot vol tornar a batre rècords de donacions de sang. Foto: Albert Segura


Olot vol recollir més de 1.000 bosses de sang i demostrar una vegada més que la capital de la Garrotxa és una ciutat capdavantera en aquest sentit. Dissabte, de deu del matí a deu de la nit, l'Hospici serà la seu de la setena Marató de Sang de la ciutat, amb el lema Ets ric, sigues generós.

Una trentena d'activitats es desenvoluparan durant tot el dia per tal d'aconseguir que el màxim de gent possible s'acosti a donar sang. La Marató s'ha convertit en una fita solidària que agrupa a tota mena d'entitats de la ciutat. Al pati de l'Hospici, cada mitja hora hi haurà alguna actuació amb l'Esbart Marboleny, Flor de Fajol, el Gimnàs Àrea, l'Escola de Música d'Olot, Xicu Casellas, Generació3, Peredelescabres i Connections, entre altres. A més, pels carrers de la ciutat s'organitzaran cercaviles per cridar als passejants a acostar-se a la Marató. A la plaça Major hi haurà partits de futbol i de vòlei i al Firal, escacs i futbol. 

La Marató de Sang vol tenir presència també a les xarxes socials i per això ha creat un concurs a Instagram. Només cal penjar una fotografia amb les etiquetes #MaratoSangOlot o #etsricsiguesgeneros d'alguna de les activitats de la Marató, acompanyades de la categoria on es vulgui optar: #diversitat #joves #animacio #voluntariat #entitats . Les que tinguin més "m'agrada" seran les premiades.  

Olot, un exemple per a altres ciutats

"S'ha convertit en una fita històrica, aquesta participació ciutadana que es dóna en aquesta ciutat no es dóna enlloc més", opinava el director del Banc de Sang i Teixits de Girona, el doctor Joan Profitós en la presentació a la premsa de la Marató. En la mateixa línia s'expressava la delegada de l'Associació de Donants de Sang de la Garrotxa, Mercè Traveria, que explica que cada vegada que Olot organitza una Marató, "ve gent de fora per veure-la i prendre-la de model". 

Des de la tercera edició el 2007, cada any s'han superat les 1.000 bosses recollides i en la majoria de vegades s'ha superat a la Marató anterior. Només el 2013, es van obtenir 65 bosses menys que en l'edició del 2011, fet que l'organització atribueix al mal temps. Prop de 120 voluntaris faran possible les dotze hores de Marató. 

Els reponsables recorden de la importància de donar sang per salvar les vides de moltes persones. El president de l'Associació de Donants de Sang de Girona posa de manifest que en els últims quatre anys a les comarques gironines s'han recollit entre 7.000 i 10.000 bosses menys cada any. De tota manera, la demarcació continua essent autosuficient i compta amb les reserves necessàries pel dia a dia. Els responsables avisen que no cal abaixar la guàrdia.
  

Programa d'activitats de la 7a Marató de Sang d'Olot

  

Arxivat a