9-M: Setena Marató de Sang d'Olot

La ciutat vol tornar a superar les 1.000 bosses recollides | Dissabte, inauguració d'un monument dedicat als donants de sang

Presentació de la setena Marató de Sang d'Olot
Presentació de la setena Marató de Sang d'Olot | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
24 de març del 2015
Actualitzat el 30 de març a les 19:05h

Presentació de la setena Marató de Sang d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


El dissabte 9 de maig, en plena campanya electoral per les eleccions municipals, Olot celebrarà la setena Marató de Sang de la ciutat. Amb el lema Ets ric, sigues generós, l'objectiu és tornar a superar les 1.000 bosses recollides i demostrar una vegada més que la capital de la Garrotxa és una ciutat capdavantera en donació de sang.

"S'ha convertit en una fita històrica, aquesta participació ciutadana que es dóna en aquesta ciutat no es dóna enlloc més", opina el director del Banc de Sang i Teixits de Girona, el doctor Joan Profitós. En la mateixa línia s'expressa la delegada de l'Associació de Donants de Sang de la Garrotxa, Mercè Traveria, que explica que cada vegada que Olot organitza una Marató, "ve gent de fora per veure-la i prendre-la de model". 

Des de la tercera edició el 2007, cada any s'han superat les 1.000 bosses recollides i en la majoria de vegades s'ha superat a la Marató anterior. Només el 2013, es van obtenir 65 bosses menys que en l'edició del 2011, fet que l'organització atribueix al mal temps. Prop de 120 voluntaris faran possible les dotze hores de Marató, de deu del matí a deu de la nit, al pati de l'Hospici. Al llarg de tota la jornada hi haurà actuacions i tota mena d'activitats que han convertit la Marató en una festa solidària on hi participa tota la ciutat. 

Nou monument als donants de sang

Abans de la Marató, el proper dissabte 28 de març, Olot inaugurarà un nou monument dedicat a tots els donants de sang de la ciutat. L'escultura és obra de Rosa Serra i estarà ubicat al nou Hospital Comarcal de la Garrotxa. D'aquesta manera es vol reconèixer a tots aquells olotins que han convertit la capital garrotxina en ciutat líder en nombre de donacions de sang. 

Els reponsables recorden de la importància de donar sang per salvar les vides de moltes persones. El president de l'Associació de Donants de Sang de Girona posa de manifest que en els últims quatre anys a les comarques gironines s'han recollit entre 7.000 i 10.000 bosses menys cada any. De tota manera, la demarcació continua essent autosuficient i compta amb les reserves necessàries pel dia a dia. Els responsables avisen que no cal abaixar la guàrdia.

 
Arxivat a