La nova Oficina de Turisme d'Olot doblarà la superfície de l'actual equipament

L'ajuntament preveu que entri en funcionament a principis de la tardor

Abans i després de les reformes
Abans i després de les reformes | Aj. Olot
Andreu Oliveras
20 de març del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:48h

Comparativa de l'antic hospital abans i després de les reformes. Foto: Aj. Olot


La junta de govern local d'Olot ha donat llum verda al projecte de construcció de la nova Oficina de Turisme de la ciutat a l'interior de l'antic hospital Sant Jaume. Com ja va explicar NacióLaGarrotxa, l'oficina anirà al xamfrà del carrer Sant Rafel amb el carrer del Doctor Fàbregas, a les dependències que antigament havia ocupat la Creu Roja. 

Les previsions és que el nou equipament entri en funcionament entre els mesos de setembre i octubre. L'oficina doblarà l'espai que actualment té a l'Hospici i oferirà nous serveis com una botiga de records més completa, un espai d'autoinformació i un espai amb continguts audiovisuals de la comarca. A més, la zona d'atenció personalitzada es farà en taules i cadires i no amb un taulell a peu dret com fins ara. 

Donar més protagonisme al pati porxat

A l'oficina s'hi podrà accedir tant des del carrer Sant Rafel com des del carrer Doctor Fàbregas, a tocar de la plaça Mercat. L'espai, a més, vol "entregar el pati porxat de l'hospital a la ciutat", com explica l'arquitecte del projecte, Arnau Vergés. "Fins ara només hi havia un sol accés al pati a través de la portalada renaixentista, amb l'excusa de l'Oficina de Turisme fem un altre accés pel costat oposat". 

El 2014, l'Oficina de Turisme d'Olot va atendre 25.000 visitants. Les previsions són que amb el nou emplaçament, en una zona molt més transitada pels turistes, augmentin les persones ateses. "Estem convençuts que incrementarem el nombre de visitants a l'oficina i els donarem un millor servei", diu el regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Estanis Vayreda. Les obres costaran 250.000 euros, dels quals l'ajuntament en pagarà poc menys de la meitat. La resta anirà a càrrec d'una subvenció de la Generalitat a través del Pla de Foment Territorial del Turisme.
 

Recreació de l'interior de la nova Oficina de Turisme d'Olot. Foto: Aj. Olot

Arxivat a