Treure's tres cicles formatius d'informàtica en només quatre anys

El Bosc de la Coma es convertirà en el primer institut de les comarques gironines en oferir aquesta opció el curs vinent

Alguns dels participants al concurs de programació ProgramaME
Alguns dels participants al concurs de programació ProgramaME | Martí Albesa
Andreu Oliveras
19 de març del 2015
Actualitzat el 25 de març a les 9:02h

Participants al concurs de programació ProgramaME, al Bosc de la Coma. Foto: Martí Albesa


El Bosc de la Coma d'Olot serà el primer institut de les comarques gironines a oferir l'opció de treure's en quatre anys els tres cicles formatius de grau superior d'informàtica. D'aquesta manera, a partir del curs vinent, els estudiants faran un primer curs comú a les tres modelitats i l'any següent podran escollir fer un segon curs d'administració de sistemes informàtics, de desenvolupament d'aplicacions multiplataforma o de desenvolupament d'aplicacions web. Si ho volen poden estudiar els tres segon cursos i així obtenir les tres titulacions. 

Com explica el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, amb aquesta opció es vol atreure cap a Olot estudiants d'altres comarques, com el Ripollès i Osona, que vulguin especialitzar-se en informàtica. S'ha escollit el Bosc de la Coma per implantar el servei perquè el centre ja oferia dos dels tres cicles i, a més, Bayot assegura que aquí la formació en aquest camp ja està "consolidada". 

Olot acull el concurs ProgramaMe

El responsable d'Ensenyament a la demarcació va revelar la nova proposta formativa en la cloenda del concurs ProgramaMe. Ahir, una seixantena d'estudiants de 20 centres d'arreu de Catalunya van reunir-se a Olot per resoldre deu problemes de programació informàtica. Distribuïts en equips de tres persones, havien de trobar la solució a cadascun del repte creant un nou programa informàtic. 

Ha estat el primer cop que Olot ha acollit la final catalana d'aquest certamen i per primera vegada s'ha ampliat el nombre de participants. Els tres millors equips s'han classificat per la fase estatal. 

Primer premi:
Equip Get Baseline. Institut El Calamot (Gavà)

Segon premi:
Equip Nullpointer Exception Returns. Institut Thos i Codina (Mataró)

Tercer premi:
Equip Moss is Cool. Institut Joan d'Àustria (Barcelona)

Millor professor:
Santi Sabaté. Institut de l'Ebre (Tortosa)

Equip més ràpid: 
Nullpointer Exception Returs. Institut Thos i Codina (Mataró)

Arxivat a