Olot viurà dimarts el final de la segona etapa de la Volta Catalunya

Els ciclistes creuaran la Garrotxa de punta a punta, passant per dotze municipis | Dijous, la quarta etapa tornarà a transcórrer per la comarca

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
18 de març del 2015
Actualitzat a les 19:12h

La Volta Catalunya 2014, al pas per Olot. Foto: Martí Albesa


La Volta Catalunya recorrerà la Garrotxa de punta a punta, en la segona i en la quarta etapes de la prova. Dimarts, a tres quarts de tres de la tarda, els primers ciclistes entraran a la comarca per Les Planes d'Hostoles, provinents de Santa Coloma de Farners i Mataró. Més de 200 participants recorreran la C-63 travessant Sant Feliu de Pallerols i passant pel túnel de Sant Esteve d'en Bas. Tot seguit, travessaran les Preses camí d'Olot. En aquesta primera incursió a la ciutat passaran pel vial Sant Jordi el tram que va entre la rotonda de la Solfa i la carretera de Santa Pau, al voltant de les tres de la tarda. 

Les bicicletes marxaran cap a Santa Pau, Mieres i Banyoles, des d'on tornaran altra vegada cap a Olot. Aquest cop ho faran via Besalú. Després de passar Argelaguer, els ciclistes pujaran a Tortellà i Montagut, des d'on baixaran a Castellfollit de la Roca, Begudà i altra vegada faran camí cap a Olot on acabaran la segona etapa, de 191,8 quilòmetres. Entraran per la carretera de Les Trias i travessaran la ciutat de punta a punta per l'avinguda de Girona, el carrer Mulleras, el passeig de Barcelona fins arribar a la meta situada a l'avinguda de Santa Coloma, poc abans de les cinc de la tarda.

A l'avinguda de Santa Coloma, al xamfrà amb la carretera de La Deu, hi haurà instal·lada una pantalla gegant per seguir l'arribada dels ciclistes en directe i serà on es farà el lliurement dels mallots als guanyadors. Més de 200 ciclistes passaran per la Garrotxa, entre els quals destaquen primeres figures com Valverde, Contador, Purito Rodríguez i Froome. Alguns dels equips faran nit a Olot. 

Dijous, les bicicletes tornen a la Garrotxa

Dijous, les bicicletes recorreran de nou la Garrotxa. La quarta etapa de la Volta, amb un total de 110 quilòmetres, arrencarà a Tona (Osona) i acabarà a la Molina (Ripollès). Entremig travessarà també la nostra comarca. Els ciclistes arribaran pel coll de Bracons al voltant de la una del migdia i passaran per Sant Esteve d'en Bas, les Preses i Olot, des d'on marxaran cap a La Molina. En el cas d'Olot el recorregut passarà per l'avinguda de Girona, passeig de Barcelona, plaça Clarà, carrer Pare Roca i l'avinguda Sant Joan de les Abadesses fins a enfilar la carretera de la Cantina.

Tant durant el dimarts com durant el dijous, els carrers i carreteres per on passa la Volta quedaran tallats al trànsit des de 25 minuts abans que comencin a passar les bicicletes i no es tornaran a obrir fins que hagi passat l'últim dels ciclistes i el vehicle oficial que tanca la comitiva. A més, dimarts durant tot el dia estarà tallada l'avinguda de Santa Coloma per tal de muntar la meta i tota la infraestructura de l'arribada. L'ajuntament d'Olot recomana als ciutadans que busquin rutes alternatives, sobretot de cares a dimarts quan la ciutat quedarà partida per la meitat en l'hora de sortida de les escoles. 

Setè cop que la Volta Catalunya acaba a Olot

No és el primer cop que la volta passa per la comarca. L'any passat, per exemple, la tercera etapa anava de Banyoles a La Molina i va creuar Mieres, Santa Pau i Olot. L'endemà, en l'etapa entre Alp i Vallter2000, les bicicletes van passar per Olot, Castellfollit de la Roca i Montagut i Oix. Per veure un final d'etapa a la ciutat d'Olot cal remuntar-se al 1992, abans la Volta Catalunya també hi havia acabat el 1941, 1942, 1965, 1983 i 1995.
   

Mapa i horaris detallats etapa 2

Mapa i horaris detallats etapa 4

  

Ascens a l'alt d'Oix, Volta Catalunya 2014. Foto: Martí Albesa


Galeries de fotos Volta Catalunya 2014

Fotos del pas per Camprodon-Volta Catalunya 2014 (Ajuntament de Camprodon)