Tots els actes del Carnaval d'Olot

Recull de les activitats organitzades de dijous a dissabte, amb motiu de la festa

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
18 de febrer del 2015
Actualitzat el 19 de febrer a les 12:03h

Les Fresques de Palamós van guanyar el premi a millor comparsa el 2014. Foto: Martí Albesa


Arriba el temps de la quaresma, la majoria de poblacions catalanes es recuperen dels excessos del Carnaval, i com ja va essent tradicional Olot es prepara per començar a viure la festa. Els actes arrencaran dijous a la nit amb un playback al Teatre Principal d'Olot protagonitzat per antics reis i reines del Carnaval garrotxí, acompanyats d'altres celebritats carnavalesques. La platea ja està quasi plena i les vendes d'última hora es concentren als pisos.

Carnestoltes Popular i Ball de la Dona

La festa continuarà el divendres al vespre. A les vuit, al Firal, la Greda cremarà el Rei Carnestoltes que hagi obtingut més vots a través d'internet. Arcadi Calzada, Josep Ferrés, Joan Cañada i el setmanari La Comarca es disputen l'honor o deshonor, segons com s'interpreti. Els actes del Carnestoltes Popular organitzat pel col·lectiu independentista continuaran a les dotze de la nit a la sala El Torín. Primer tocarà el grup Pa de Kilo, format per dos cantants de rap de la Garrotxa: Previo i Hask. A la una de la nit, serà el torn del cantautor Miquel del Roig i a les tres de la matinada dos DJs de l'Alta Garrotxa, Yeti i Sherpa, posaran la música a la pista. Les entrades costen 4 euros anticipades i 5 euros a taquilla.

Una altra opció de la nit del divendres és el Ball de la Dona. La festa que anys enrere atreia multituds amb el pas dels anys ha anat reduint l'assistència. Des del CIT, però, confien en ella i no estan disposats a deixar-la morir. Aquest cop la celebraran a l'interior del pub Luky Luke, a partir de les dotze de la nit.

Dissabte, la Gran Rua

El dissabte és el dia estrella del Carnaval. A la tarda, a les cinc, sortirà la Gran Rua des dels terrenys de l'antiga estació per recórrer tot el passeig de Barcelona. Abans, a les dotze del migdia, el Rei i la Reina ja hauran fet una cercavila acompanyats dels Vandalmogàvers i algunes de les penyes que participaran de la rua.

A la nit, la festa es trasllada al Pavelló Firal, al restaurant La Deu i altra vegada a la Sala El Torín. A les nou al Pavelló Firal començarà el sopar on es lliuraran els premis a les millors carrosses i comparses. Aquest any serà solidari i un euro del tiquet anirà destinat a l'escola Joan XXIII d'Olot.

A dos quarts de deu, el col·lectiu Fans organitza el seu sopar de Carnaval a la Deu que acabarà amb un ball de disfresses. Finalment, a partir de les dotze de la nit, els DJs Jordi Kurba, Albert Pujol i Marc Prick posaran la música a la sala El Torín. Les entrades costen 13 euros anticipades i 15 euros a taquilla. A part, diversos bars musicals de la ciutat han programat festes especials de celebració del Carnaval.
 

Programa dels actes del Carnaval organitzats pel CIT

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2014 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2013 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Carnaval d'Olot 2012 (Adrià Costa)

 

Una de les colles participants al Carnaval d'Olot 2014. Foto: Martí Albesa

Arxivat a