L'Oficina de Turisme d'Olot anirà al xamfrà de St. Rafel amb el Dr. Fàbregas

L'ajuntament ha definit la distribució dels nous usos de l'antic Hospital Sant Jaume | L'Oficina de Turisme, l'illa energètica i els usos comercials seran els primers que ocuparan l'edifici | La meitat de l'espai serà pel geriàtric

El Ple Municipal haurà d'aprovar els usos definitius del Sant Jaume
El Ple Municipal haurà d'aprovar els usos definitius del Sant Jaume | Martí Albesa
Andreu Oliveras
22 de gener del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:48h

Al costat de la portalada renaixentista s'instal·larà l'Oficina de Turisme d'Olot.. Foto: Martí Albesa


L'Oficina de Turisme d'Olot anirà en un espai de 240 metres quadrats situat a la cantonada entre el carrer de Sant Rafel i el carrer del doctor Fàbregues, "la millor cantonada d'Olot" en paraules de l'alcalde Josep Maria Corominas. Serà una de les primeres accions del nou pla d'usos de l'antic Hospital de Sant Jaume, que l'ajuntament ja ha definit després d'haver obert un procés participatiu a la ciutadania.

L'Oficina de Turisme costarà uns 250.000 euros, més de la meitat finançats per la subvenció de la Generalitat a través del Pla de Foment Territorial del Turisme. Segons Corominas, es tracta d'una "oficina del segle XXI", amb sala de projeccions i espai de descans pels visitants. L'oficina multiplicarà per tres l'actual superfície disponible a l'edifici de l'Hospici.

Una altra de les accions que aviat agafaran forma serà la nova illa energètica instal·lada a la planta baixa del carrer Mulleras. Es tracta d'un espai de 599 metres quadrats que proveirà d'energia a l'edifici del Sant Jaume, la Plaça Mercat, l'Hospici i els geriàtrics Montsacopa i La Caritat. El funcionament de la sala es podrà veure des del carrer.

El pla d'usos preveu destinar 5.290 metres quadrats a la residència geriàtrica. Per una banda s'ampliarà l'espai disponible pels 60 usuaris que actualment fan ús de les instal·lacions. A més, també es reservarà algunes zones per si en un futur es vol ampliar el servei per a 60 llits més.

Abacus, Mango i Zara interessats en instal·lar-se al Sant Jaume

Finalment, el Pla d'Usos de l'antic hospital preveu destinar un 8% dels 12.000 metres quadrats a locals comercials de lloguer. Un d'ells estarà situat a la planta baixa d'on hi havia els serveis de consultes externes, a Sant Rafel, i s'allargarà uns metres que prendrà del pati interior que donava a la zona d'urgències. L'altre local serà la planta baixa del carrer Doctor Fàbrega a continuació de l'Oficina de Turisme. La idea és eliminar el pas que servia per accedir a la zona d'Urgències.

Tan bon punt el ple municipal aprovi aquests canvis d'usos, l'ajuntament traurà a concurs públic els dos locals que sumen un total de 750 metres quadrats. El consistori ha explicat que marques com Mango, Zara i la cooperativa Abacus ja s'han interessat per instal·lar-se en aquests espais, en alguns casos en forma de franquícies gestionades per olotins.
 

La planta baixa de consultes externes passarà a ser un local comercial. Foto: Martí Albesa


Serveis Municipals a la Clínica Doctor Fàbregas

Queda per una segona fase instal·lar les oficines de l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut Municipal d'Educació i l'Institut de Cultura a l'espai que ocupava la clínica del Doctor Fàbregas. L'objectiu és apostar per un model similar a la delegació de la Generalitat a Girona, amb una oficina d'atenció al ciutadà centralitzada pels diferents organismes.

En aquest espai també s'hi acolliran les entitats que ho vulguin. La distribució encara no està definida i ara l'ajuntament obrirà una taula de negociació per decidir quins serveis necessiten les entitats en aquests metres quadrats. L'ajuntament també estudia traslladar aquí l'Escola d'Adults, l'Escola Oficial d'Idiomes o fins i tot l'Escola Municipal d'Expressió.
 

El pavelló del Doctor Fàbregas acollirà les entitats i els serveis municipals. Foto: Martí Albesa


Dinamitzar el pati renaixentista

En la idea de tot el projecte pesa la voluntat de "donar més joc a la plaça porxada", segons explica Corominas. Pel pati renaixentista s'accedirà a l'Oficina de Turisme, als serveis geriàtrics i a una sala d'actes que ha de substituir l'actual de l'IMPO. El projecte preveu mantenir també el pati interior per on s'entrava a urgències com a carreró de càrrega i descàrrega de les mercaderies que puguin necessitar els diferents espais situats al Sant Jaume.
Arxivat a