Polèmica per la construcció d'una pista de trial a la Vall d'en Bas

Servirà per una futura escola de pilots i el propietari assegura que en cap cas serà un circuit de motos | La plataforma Salvem la Serra denuncia la tolerància de l'ajuntament

Andreu Oliveras
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 20:32h
Pista de trial que s'ha habilitat a la finca de la Serra
Pista de trial que s'ha habilitat a la finca de la Serra | Andreu Oliveras

Pista de trial que s'ha habilitat a la finca de la Serra. Foto: Andreu Oliveras


Polèmica a la Vall d'en Bas per una pista de trial que s'obrirà a la muntanya de darrera el polígon industrial de la Serra. Un grup de veïns ha iniciat una recollida de firmes en contra d'aquest equipament, demanant a l'ajuntament que denegui "qualsevol sol·licitud encaminada a instal·lar o legalitzar un circuit de motos i el seu ús a la finca de la Serra". NacióLaGarrotxa ha parlat amb les dues parts enfrontades.

El propietari de la finca assegura a aquest diari que en cap cas s'hi construirà un circuit de motos. Segons explica Josep Serra, el que hi ha és una pista on fer pràctiques amb motos i cotxes elèctrics. La diferència entre pista i circuit és que no s'hi competirà sinó que servirà per entrenar i, en ser elèctrics, els vehicles no contaminaran. La diferència no convenç a Quim Estadella, de la plataforma Salvem la Serra. Per ell, el problema no és tant si són elèctrics o de benzina sinó el soroll que assegura que molestarà als veïns i als animals.

En la instància que van entrar a l'ajuntament de la Vall d'en Bas el passat 10 d'octubre, també denuncien davant l'alcalde que el propietari de la Serra ha talat diversos arbres per poder construir aquesta pista. Josep Serra ha respost a NacióLaGarrotxa que si bé ha talat 14 arbres, n'ha replantat 40 més i defensa que totes les actuacions que ha dut a terme compten amb tots els permisos de l'ajuntament de la Vall d'en Bas i dels Agents Rurals.

Els veïns, molestos amb la tolerància de l'ajuntament

Els veïns no es creuen que Serra tingui tots els permisos i tenen les sospites que el consistori ho està legalitzant ara a corre-cuita, empesos per la seva mobilització. Quim Estadella denuncia que l'ajuntament de la Vall d'en Bas no fa cas de les peticions veïnals i encara no els ha donat cap resposta a la instància presentada: "de l'ajuntament, no ha vingut mai ningú a parlar amb nosaltres".

Estadella té clar que seguiran lluitant i portaran el cas a l'Agència Catalana de l'Aigua i al departament de Territori i Sostenibilitat. Tampoc descarten fer mobilitzacions.

Nova escola d'entrenament de pilots

Segons ha explicat Josep Serra, aquesta pista formarà part d'una escola d'entrenament de pilots que als propers mesos s'obrirà a la finca de la Serra. Se situarà a la planta baixa d'una antiga casa pairal que actualment estan reformant. La idea és fer cursos intensius a grups reduïts de pilots, d'un màxim de cinc persones.

Les instal·lacions serviran perquè nens i nenes de més de sis anys que practiquen aquest esport puguin aprendre alguns trucs de seguretat de mans de pilots de primer nivell. Els ensenyaran, a través de classes pràctiques i teòriques, com caure bé d'una moto o com sortir d'un lloc enfangat. Els promotors del projecte també pensen a oferir cursos de mecànica de competició per a gent més experta o a fer pràctiques de rescats a professionals del servei d'emergències.

Josep Serra està convençut que aquesta nova escola atraurà molta gent cap a la Vall ja que n'hi molt poques a Catalunya que ofereixin tots els serveis que tindrà l'Escola de Pilots la Serra. A més, en ser cursos intensius de tres o quatre dies, els alumnes i els seus familiars s'hauran d'allotjar a la comarca i anar a comprar i menjar als establiments de la Garrotxa.
 

A la planta baixa d'aquesta masia hi aniran les aules de l'Escola de Pilots La Serra. Foto: Andreu Oliveras