Besalú es consolida com la referència de les editorials independents

Aquest cap de setmana acull la 5a edició de la LiberisLiber, amb prop de 40 editorals

Cartell de la fira LiberisLiber 2014.
Cartell de la fira LiberisLiber 2014.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
02 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:47h

 

Durant tot el cap de setmana, Besalú serà el punt de referència de les editorials independents de l'Estat espanyol. La Fira Liberisliber en reunirà a 37, que portaran a la Garrotxa centenars de llibres. És la cinquena edició que se celebra el certamen i aquest any ha fet un pas més. Per primer cop el ministeri de cultura i la Diputació de Girona se sumen al finançament de la fira, juntament amb la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Besalú que ja ho venien fent.

Aquest any la LiberisLiber comptarà amb noms coneguts com l'escriptor Albert Sánchez Piñol, la periodista Rosa Maria Calaf o els cantants Cesk Freixas i Joan Colomo, entre altres. El certamen vol donar més protagonisme a la poesia, seguint la línia iniciada el 2013. Una altra de les novetats és que creixen les activitats de caire reivindicatiu com la presentació del llibre I visqueren felices. Retrats de lesbianes, raretes i desviades, que posa a la llum la realitat de les parelles de dones homosexuals.

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvolupen al centre històric de Besalú. En total se n'han programat una trentena que van des de presentacions de llibres a concursos, passant per exposicions, recitals i fins i tot una batalla poètica. La fira començarà dissabte a 2/4 de 12 del migdia i acabarà el diumenge a les set de la tarda.
 

Programa d'actes de la Fira LiberisLiber 2014