Olot vol situar organismes municipals a l'actual Hospital Sant Jaume

Quan l'edifici quedi buit, s'ampliarà la zona de geriàtric i també es llogarà un espai per comerços | La setmana que ve ho aprovarà un ple extraordinari

Andreu Oliveras
28 d'agost del 2014
Actualitzat el 26 de novembre del 2015 a les 11:50h
Edifici de l'actual Hospital de Sant Jaume. Foto: Andreu Oliveras

Convergència i Unió vol situar els diferents organismes municipals a les actuals instal·lacions de l'Hospital de Sant Jaume, un cop es traslladin els serveis sanitaris al nou edifici del polígon de la Guardiola. La idea amb què treballa l'equip de govern local, i que es votarà en un ple extraordinari la setmana vinent, és concentrar a la plaça Doctor Fàbrega les instal·lacions de l'Institut de Cultura, l'Institut de Municipal de Promoció, l'Oficina de Turisme i l'Escola d'Adults. Agrupant sota un mateix edifici els diferents organismes es crearien sinergies entre ells i alhora es reduirien costos.

Un cop funcioni a ple rendiment el nou Hospital Comarcal, els serveis de geriàtric es quedaran a l'edifici actual. De fet, quan Sant Jaume quedi buit, s'ampliaran les places de residència d'avis passant de la seixantena actual a prop d'un centenar. Per l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, aquest "ha de continuar essent un edifici de servei a les persones".

Part dels baixos seran locals comercials

En la proposta que es votarà dijous vinent també es contempla destinar prop d'un 20% de la superfície a alguna concessió comercial. Es vol aprofitar el potencial que tenen els baixos al carrer de Sant Rafel i a la plaça Doctor Fàbrega perquè s'hi instal·li alguna botiga i amb els diners de la concessió es financi el manteniment de tot l'equipament.

Una part de l'actual hospital també acollirà els diferents sistemes d'aprofitament energètic, que es complementaran als que ja hi ha a la nova plaça mercat i que donaran servei a l'Hospici i als geriàtrics Monstacopa i Caritat, a més d'aquests dos edificis.

La idea és que l'adaptació de les instal·lacions no sigui una obra de grans dimensions. La part que costarà més diners segurament serà l'adequació de la nova Oficina de Turisme, però per aquest fi l'ajuntament disposa d'una subvenció de 200.000 euros dels plans del Foment Territorial del Turisme de la Generalitat.

Els olotins podran opinar sobre què ubicar-hi a l'actual hospital

La voluntat de l'ajuntament és que un cop traslladat l'hospital, l'actual edifici no quedi gaire temps buit. El projecte definitiu encara s'ha de redactar i l'equip de govern assegura que obrirà un debat entre els ciutadans perquè donin la seva opinió sobre què caldria ubicar-hi en les actuals instal·lacions sanitàries.
Arxivat a