La fibra òptica arriba a Olot

Telefònica preveu arribar al 80% de les llars de la ciutat al mes de novembre | A la demarcació, només Girona i Salt ofereixen aquest servei als particulars i a les empreses

Redacció
22 de maig del 2014
Actualitzat el 05 de febrer del 2015 a les 12:22h
Cable per a connexions de fibra òptica
Cable per a connexions de fibra òptica | Ministerio TIC Colombia a Flickr
Cable per a connexions de fibra òptica. Foto: Ministerio TIC Colombia a Flickr

La fibra òptica arribarà a les cases olotines abans del novembre. Aquesta és la previsió amb què treballa Telefònica, l'empresa distribuïdora. Al llarg d'aquest mes, tècnics de la companyia estan revisant les instal·lacions telefòniques de les diferents vivendes de la ciutat. Un cop sàpiguen exactament com està la xarxa, decidiran com distribueixen la fibra. Les obres haurien de començar al llarg del mes de juny.

Les previsions en què treballa la companyia és que d'aquí mig any el servei estigui disponible "pel 80% de les llars d'Olot", com ha assegurat el coordinador de creació de xarxa de Telefònica a Girona, Francesc Ridao. Els qui contractin aquest nou sistema, assegura Ridao, veuran multiplicar per deu la velocitat d'internet. Si actualment la xarxa va a una velocitat d'un màxim de 10 megues, quan funcioni la fibra òptica es podrà navegar a una amplada de banda de 100 megabytes.

Olot i Figueres seran les ciutats que conformaran la segona fase del desplegament de la fibra òptica a la demarcació. Actualment, només Girona i Salt ofereixen aquest servei als particulars i a les empreses privades.
Arxivat a