Olot és la segona «Ciutat Amiga de la Donació de Sang»

El Banc de Sang i Teixits reconeix la solidaritat dels olotins i garrotxins a l'hora de donar sang | És la segona comarca catalana que recull més bosses, en proporció amb la seva població

Andreu Oliveras
09 de maig del 2014
Lliurement de la placa de Ciutat Amiga de la Donació de Sang. Foto: Ajuntament d'Olot

El Banc de Sang i Teixits distingeix Olot com a Ciutat Amiga de la Donació de Sang. Olot és la segona ciutat en rebre el distintiu, que l'any passat es va lliurar a Reus. El cap del banc de sang, el doctor Joan Profitós, cataloga la capital garrotxina com "el rebost de sang de Catalunya". Profitós explica que programen les campanyes de sang a Olot en aquells períodes de l'any que hi ha més necessitat, perquè saben que la ciutat sempre respon.

A la Garrotxa es recullen, de mitjana, unes 4.000 bosses de sang a l'any. Actualment, és la segona comarca de tot Catalunya on es dóna més sang en proporció a la seva població i en algun any ha arribat a ser la primera. Un exemple de la solidaritat olotina és la Marató de Donacions de Sang, que s'organitza cada dos anys i on en un sol dia s'obtenen més de 1.000 bosses.

Garrotxins compromesos amb donar sang

Els índex de donacions de la comarca superen, llargament, la mitjana del país. Pel director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, "la Garrotxa i Olot són un dels llocs més compromesos". Trias anima a l'Associació d'Amics i Donants de Sang de la Garrotxa a seguir amb la feina feta en aquesta lína, sobretot per "garantir la continuïtat i que els joves s'acostin als llocs de donar sang". L'acte va servir per recordar la importància de les donacions, ja que les bosses recollides salven vides.

En l'acte de lliurement de la placa, hi van ser presents molts dels voluntaris que col·laboren en l'organització de la Marató de Sang. Tampoc hi van faltar els dos exregidors de Salut olotins que van ajudar a crear-la i fer-la créixer. Avui i demà hi ha campanya de recollida de sang a l'Hospital Sant Jaume i dilluns al casal del barri de Sant Miquel d'Olot.

Foto de família dels responsables de la Marató de Sang amb la distinció. Foto: Ajuntament d'Olot
Arxivat a