La llar d'infants de Sant Miquel podria tornar a obrir

L'ajuntament d'Olot la posarà en marxa si s'arriben a les 22 preinscripcions al centre i un total de 225 entre les 4 llars | La regidora d'educació es compromet a mantenir els actuals equips docents

Andreu Oliveras
29 d'abril del 2014
Llar d'infants de Sant Miquel, tancada des del setembre. Foto: Andreu Oliveras

La llar d'infants municipal del barri de Sant Miquel, tancada aquest curs escolar a causa del poc nombre de matriculats, podria tornar a obrir al mes de setembre. L'Institut Municipal d'Educació l'ha incorporada en l'oferta del curs 2014-2015 i estarà en funcionament sempre i quan tingui un mínim de 22 preinscrits i la demanda total de places municipals a Olot superi les 225 preinscripcions.

De fet, són unes condicions molt similars a les que es van posar l'any passat per no tancar cap llar d'infants. Al final no es va assolir aquest mínim de matriculats i van decidir clausurar el centre del barri de Sant Miquel. Cal tenir en compte que el 2013 es van preinscriure a la ciutat 170 nadons a les llars d'infants, que sumat a les noves incorporacions un cop el curs és començat fa que el sistema de preescolar municipal doni servei actualment a 184 alumnes.

L'ajuntament d'Olot ha posat a disposició de les famílies 238 places distribuïdes entre les quatre llars d'infants de què disposa. El consistori ha rebaixat el preu mensual per alumne, que al proper curs se situarà en 170 euros al mes enlloc dels 180 euros actuals. Això s'hi ha de sumar el cost de 70 euros de la matrícula i els 30 euros de material escolar per infant, la mateixa quantitat que el curs vigent. Les reduccions del 30% i 60% segons la situació econòmica i de fins a un 20% en cas de tenir germans al centre segueixen igual. De la mateixa manera, es tornarà a oferir l'opció d'utilitzar el servei només al matí, amb un preu més baix.

Es mantindran els equips pedagògics actuals

La regidora d'educació, Núria Fité, es compromet també a mantenir els actuals equips pedagògics a les llars d'infants. L'any passat, a conseqüència del tancament d'un centre, es va canviar de lloc a tot el personal docent. "No tornarem a moure els equips de personal, ja que necessiten consolidar-se", assegura Fité. A més, si la demanda de places a Sant Miquel és bona, es contractaran més persones per fer funcionar aquesta llar d'infants. La nova plantilla sortiria de la borsa de substituts de les llars d'infants municipals, formada sobretot pel personal que es va acomiadar el 2012.

La llar d'infants de Sant Miquel incorporarà servei de lactància, sumant-se així a l'oferta que ja fan els altres tres centres. El termini per fer les preinscripcions serà del 5 al 16 de maig.

Pati de la llar d'infants de Sant Miquel, actualment tancada. Foto: Andreu Oliveras
Arxivat a