Les Planes d'Hostoles es converteix en el plató de rodatge d'un curtmetratge

La directora Carla Simón Pipó torna al seu poble per rodar un film inspirat en la seva família | Oberta una campanya de finançament per recaptar 3.000 euros

NacióLaGarrotxa.cat
14 de novembre del 2013
Password del vídeo: notícia

 
Vídeo promocional del curtmetratge

Carla Simón Pipó retorna al seu poble, a les Planes d’Hostoles, per a rodar un curtmetratge inspirat en la seva família. El projecte, titulat “Joana”, ens parla d’una dona d’uns quaranta anys que pateix acondroplàsia i conviu amb la seva mare -paper protagonitzat per Carme Sansa-, que no ha acceptat mai la discapacitat de la filla. La preparació d’un dinar per al fill i germà pròdig que viu fora de casa forçarà les dues dones a interactuar i comunicar-se més del normal.

La directora ha estudiat cinema a Barcelona, Califòrnia i Londres i aquest curtmetratge serà el seu projecte de graduació de la prestigiosa escola London Film School, a la qual va accedir gràcies a una beca de La Caixa. El curtmetratge és una coproducció entre l’escola i la productora barcelonina Inicia Films. Tot i això, per acabar de tancar el finançament necessari pel rodatge s’ha obert una campanya de crowdfunding a la web indiegogo.

La preparació d’aquest film suposa el retorn de la jove directora al poble on va crèixer per així mostrar al món d’on es nodreixen les seves històries. En paraules de la Carla Simón: “Formo part d’una extensa família que és un pou sense fons d’històries, relacions, sentiments i complexitat. Observant i escoltant aquestes històries és com vaig decidir que volia dedicar-me al cine, per a mostrar la complexitat de la condició humana i de les relacions familiars en concret”.

La campanya de crowdfunding  s’ha posat per objectiu recaptar 3.000 euros que es destinaran a cobrir els costos de transport, allotjament i dietes de l’equip a Les Planes d’Hostoles.

A la presentació que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles, l’alcalde Eduard Llorà ha agraït a la directora del curtmetratge, Carla Simón, i a la directora de producció, Mireia Graell, que “impulsin aquest projecte que convertirà Les Planes d’Hostoles en un plató a partir d’aquest proper mes de desembre”. Llorà ha ofert “la col·laboració del municipi en aquest treball i la difusió que iniciatives com aquestes ajuden a fer de Les Planes i de tota la comarca”.

Una seqüència del film 'Joana'