Demanen 9 anys de presó per voler matar l'alcalde de la Vall de Bianya

Nació Digital
02 de maig del 2012
L'acusada, durant el judici del dimecres passat, hores abans que s'autolesionés tallant-se les venes
L'acusada, durant el judici del dimecres passat, hores abans que s'autolesionés tallant-se les venes | ACN
L'acusada, durant el judici del dimecres passat, hores abans que s'autolesionés tallant-se les venes Foto: ACN

La fiscalia manté la petició de nou anys de presó per a Montserrat T. D., acusada de voler matar al maig del 2011, l’alcalde de la Vall de Bianya amb un ganivet de tallar pernil. El judici havia de quedar vist per a sentència el passat dimecres, però es va haver de suspendre perquè l’acusada va aprofitar un recés per intentar tallar-se les venes. A causa d’aquest incident, la vista va quedar en suspens i s’ha reprès aquest matí. Durant el judici, l’acusada va argumentar que no volia matar el batlle sinó que es volia suïcidar davant seu perquè tingués "càrrec de consciència" perquè l’ajuntament l’havia "portat a la ruïna". La defensa ha demanat l’absolució i, com a alternativa, que la condemnin per amenaces.
 
Després de les declaracions de víctima, acusat i testimonis, la jutgessa de la sala va decidir fer un recés perquè la dona es tranquil·litzés. Durant aquesta pausa, Montserrat T.C. va aprofitar per intentar tallar-se les venes mentre era al lavabo. Una ambulància va haver de personar-se a l'Audiència de Girona i el judici va quedar suspès. 

La vista s’ha reprès una setmana més tard per fer les conclusions. El fiscal ha mantingut la petició de nou anys de presó i d’una indemnització per a l'exalcalde de 5.000 euros, l’acusació particular també s’ha reafirmat en les peticions i demana una pena de nou anys de presó i una indemnització de 50.000 euros per la víctima. Per la seva banda, la defensa continua demanant l’absolució o, com a alternativa, que l’acusada sigui condemnada per un delicte d’amenaces. El judici ha quedat vist per a sentència.