Quants cops es pot reutilitzar l'oli de la fregidora? Aquesta és l'opinió dels experts

| 17/02/2017 a les 18:40h
Arxivat a:
Un setrill d'Oli | Pixabay
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Quin és el millor oli per a la fregidora? Quantes vegades es pot "reutilitzar" ? Aquestes són algunes de les preguntes que va voler aclarir l'Organització de Consumidors i Usuaris en una informació publicada recentment al seu web.

Segons la tècnica d'alimentació Gemma Trigueros, l'oli d'oliva, el de pinyolada i el de gira-sol alt oleic són els millors per a fregir, ja que l'aliment absorbeix menys grassa. De fet, tots tres productes, fets servir amb les condicions adequades, poden resistir fins a 25 fregides, és a dir, es poden reutilitzar fins a 25 vegades. Quines són aquestes condicions?

- Mantenir l'oli allunyat de la llum i la calor
- Tapar la fregidora, si no hi ha contacte amb l'oxigen, no s'espatllarà abans d'hora
- No fregir a més de 180 º i tampoc molta quantitat a la vegada. Aproximadament entre 150-200 grams per litre d'oli.

Així mateix, si es vol reduir l'absorció d'oli, l'organisme recomana tallar les patates, o altres aliments, a trossos grans i fregir-los a altes temperatures, sempre que no se superin els 180º esmentats anteriorment.

També us pot interessar

 
El documental Memòries de la Fira del Dibuix d'Olot fa un repàs històric de les més de sis dècades de Fira. | Zeba Produccions.
El projecte proposa com a objectiu cosir amb cura els diferents teixits existents de la zona per convertir-los en un de sol. | xaa.cat
01/01/1970
Tindrà lloc aquest divendres 20 d'octubre a Can Trincheria amb la presència dels arquitectes Xevi Bayona i Alba Colomer, de l’equip XAA Arquitectura