Quants cops es pot reutilitzar l'oli de la fregidora? Aquesta és l'opinió dels experts

| 17/02/2017 a les 18:40h
Arxivat a:
Un setrill d'Oli | Pixabay

Quin és el millor oli per a la fregidora? Quantes vegades es pot "reutilitzar" ? Aquestes són algunes de les preguntes que va voler aclarir l'Organització de Consumidors i Usuaris en una informació publicada recentment al seu web.

Segons la tècnica d'alimentació Gemma Trigueros, l'oli d'oliva, el de pinyolada i el de gira-sol alt oleic són els millors per a fregir, ja que l'aliment absorbeix menys grassa. De fet, tots tres productes, fets servir amb les condicions adequades, poden resistir fins a 25 fregides, és a dir, es poden reutilitzar fins a 25 vegades. Quines són aquestes condicions?

- Mantenir l'oli allunyat de la llum i la calor
- Tapar la fregidora, si no hi ha contacte amb l'oxigen, no s'espatllarà abans d'hora
- No fregir a més de 180 º i tampoc molta quantitat a la vegada. Aproximadament entre 150-200 grams per litre d'oli.

Així mateix, si es vol reduir l'absorció d'oli, l'organisme recomana tallar les patates, o altres aliments, a trossos grans i fregir-los a altes temperatures, sempre que no se superin els 180º esmentats anteriorment.

També us pot interessar

 
Les patinadores a l'esglaó número u del podi europeu 2017
Pau Masó
01/01/1970
Les patinadores olotines han aconseguit un 10 en la puntuació tècnica | El Girona ha quedat en quarta posició i el Masnou sisè | El Pavelló de Le Vendéspace amb 4.000 persones ha vibrat amb el ball del "Sóc Innocent"
L'estat en què ha quedat el vidre de la porta d'emergència del CAP de Sant Joan les Fonts | Mossos d'Esquadra
01/01/1970
L'home, de 38 anys, va malmetre el marc del vidre posterior del cotxe amb el qual el traslladaven
01/01/1970
L’Ajuntament li atorga el guardó per la seva tasca al cant coral i a la cultura olotina | Asin és fundador Cantabile Cor de Cambra i el Cor Gaia, ha dirigit diversos projectes musicals i actualment prepara un nou espectacle