Ús de cookies
ElsBolets.com utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Sant Hilari Sacalm i Arbúcies viuen un cap de setmana de bolets

Els dos certàmens proposaven una visita conjunta al Montseny i les Guilleries

| Actualitzat el 21/10/2013 a les 08:50h

Galeria de fotos (JM Gutiérrez)

Fira del Bolet i de la Micologia de Sant Hilari Sacalm. Foto: Jose Manuel Gutiérrez

Un total de 3.500 persones van visitar la 12a Fira de la Micologia i el Bolet, celebrada a Sant Hilari Sacalm (La Selva) el cap de setmana passat, segons dades de l’Oficina de Turisme Municipal. El 75% dels visitants provenien de Barcelona; els visitants procedents d’altres punts de les comarques gironines van representar el 9%; els de Tarragona, el 2,6%; i els d’Osona, el 2,1%. Un 1,7% de visitants eren estrangers, mentre que el 8,6% de les persones que van acudir a l’Oficina de Turisme eren hilariencs.

L’alcalde, Albert Santaugini, ha valorat molt positivament les dades, que representen un increment del 16,6% respecte de l’edició de l’any passat. “Ha vingut més gent que l’any passat i això no fa més que confirmar que la Fira de la Micologia i el Bolet és un certamen plenament consolidat”, ha assenyalat. 

Les activitats que van despertar un major interès per part dels visitants van ser la demostració de cuina a càrrec de tres joves cuiners locals, Miquel Villacrosa, Carles Ripoll i Robert Masó; els tastets de la cuina dels bolets i les visites guiades pels boscos de les Guilleries.

Trobada i concurs de bolets a Arbúcies

Enguany la Fira de la Micologia i el Bolet de Sant Hilari coincidia en dates amb la Fira de Tardor i el Bolet d’Arbúcies. Arran d’això, ambdós municipis van unir esforços per promocionar-se conjuntament, alhora que van dissenyar activitats complementàries amb l’objectiu de fer l’oferta més atractiva per al visitant.

Un quit de boletaire, un tast de bolets i una copa de cava és el que es van endur tots aquells que van voler descobrir els secrets dels bolets al Montseny amb l'activitat "Anem a descobrir bolets", que va donar el tret de sortida del certamen.

Per als amants de la micologia, la Fira de Tardor i del Bolet també va preparar la Gran Trobada de boletaires i el XXI Concurs de boletaires, un tast de bolets del Montseny i un taller de botifarra amb bolets; activitats per a experts i aficionats, per degustar en família o en parella el gust més propi de la tardor.

La fira d’Arbúcies d’enguany tenia un al·licient especial per als entusiastes de la fotografia, amb un taller de fotografia de bolets a la Vall d'Arbúcies i la trobada Instagram Your City, que es va iniciar el dissabte al matí al Museu Etnològic del Montseny La Gabella amb els hashtags #InstaArbúcies i #InstaMontseny.

I a més a més, castanyada popular, ruta de tapes, marxa nocturna, taller de panellets i de cakepops, fira i mostra d'artesania i demostració de comerç tradicional, entre d’altre propostes.

Programa d’actes de la fira de Sant Hilari

Programa d’actes de la fira d’Arbúcies

Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: