Ús de cookies
ElsBolets.com utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

La Fira del Bolet del Solsonès espera omplir la cistella

, Solsona | Actualitzat el 15/10/2013 a les 20:15h
Algué i Obiols, amb el cartell de la Fira Foto: Ramon Estany

El Consell Comarcal, a través de Solsonès Fires, ha presentat la sisena Fira del Bolet que se celebrarà els dies 18, 19 i 20 d’octubre a Solsona. Durant aquest cap de setmana llarg el Solsonès es tornarà a consolidar al centre del mapa en la compra-venta del bolet, així com d’altres productes que se’n deriven i altres productes habituals en les fires agroalimentàries i artesanes. Davant les previsions fetes pels experts micòlegs del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, la Fira del Bolet 2013 es preveia que seria una de les edicions més reeixides en presència de bolets però ara mateix a causa de les condicions meteorològiques aquest fet és una incògnita.
 
Esteve Algué, president de Solsonès Fires, ha volgut posar en relleu durant la presentació que “la Fira del Bolet és realment important perquè promou el producte local, revitalitza la gastronomia i situa la comarca com un referent en el fenomen del bolet, una activitat estratègica per l’hosteleria durant l’època de tardor” . Per la seva banda Pere Obiols, coordinador de la Fira, ha ressaltat que “la Fira del Bolet s’ha anat consolidant atès que cada any augmenten el nombre d’expositors locals i forans, i gràcies a la implicació i a l’interès que mostren les entitats de la comarca”.  
Enguany, hi haurà una trentena d'expositors, repartits entre els vinculats al bolet, artesania local i arts i oficis. A més, el pressupost es mantè similar al d'anys anteriors, amb uns 3.000 euros.
Seguidament, Obiols ha destacat les novetats rellevants d’enguany. En primer lloc el sopar del divendres no es degustarà en un restaurant, com en passades edicions, sinó que s’ha volgut obrir a cuiners reconeguts del territori català perquè prestigiïn el bolet i exportin el certamen que organitza el Solsonès arreu del país. Aquest any el cuiner encarregat de preparar el menú serà l’Albert Marimón de la Cava de Tàrrega i nomenat cuiner de l’any pel Fòrum gastronòmic de Girona.
 
Un altre fet inèdit serà la coincidència de la Diada dels Castellers de Solsona amb el diumenge de Fira. Fins ara la Diada Castellera es celebrava a la plaça de l'ajuntament, però aquest any al participar de la Diada els Capgrossos de Mataró calia una plaça més àmplia d’acord a les dimensions dels seus castells. Així doncs, l’exhibició castellera es durà a terme a la plaça del Consell i s’inclou dins del programa d’actes de la Fira.
 
Per últim en el marc de les Jornades Gastronòmiques es continuarà amb “l’anem de tapes”. Tanmateix, aquest any s'ha incrementat notablement l'oferta dels restaurants amb menús micològics.
 
Podeu consultar tots els actes i més informació al web de Solsonès Fires ( www.solsonesfires.cat ).

Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: