Ús de cookies
ElsBolets.com utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

El 57è. Concurs de Boletaires de Berga, a punt

, Berga | Actualitzat el 04/10/2013 a les 20:14h
Els quatre boletaires d'honor d'aquest 2012: la cuinera Isabel Màrquez, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i els cuiners Nando Jubany i Toni Massanés. Foto: Estefania Escolà

Berga es tornarà a omplir aquest dissabte, 5 d'octubre, d’essència boletaire amb la Fira Berga Bolet, que a partir de les onze del matí omplirà el Passeig de la Indústria d’activitats ben diverses destinades a tots els públics. Com no podria ser d’altra manera, la Berga Bolet comptarà diumenge amb el ja tradicional Concurs de Boletaires al Pla de Puigventós, que enguany arriba a la seva 57a edició i ho fa amb la previsió d’una bona temporada boletaire per endavant.

El president de la Penya Boletaire de Berga, Jesús Perarnau, destaca la importància dels bolets com un dels atractius turístics de la comarca, a la vegada que fa també una crida a la divulgació del manual del bon boletaire: "Des de la penya boletaire som contraris a posar taxes per anar a buscar bolets, però sí que cal una conscienciació per tal que tothom respecti i cuidi el bosc", diu.

Una de les novetats de la Berga Bolet és que enguany s’ha apostat per una altra exposició de maquetes a la zona de micologia. Així ho explica el regidor de Promoció econòmica, Fires i Mercats de Berga, Jaume Vegas: "L'any passat ja vam fer una exposició de maquetes d’esglésies, i davant la bona acollida que van tenir, aquest any hem volgut repetir l’experiència i comptarem amb una exposició de maquetes de l’autor Antoni Gaudí."

Una altra de les variants de la Berga Bolet es veurà en el Tast de plats de la Cuina del bolet a càrrec dels restaurants del Club dels Sabors el Berguedà: "Aquest any no repetirem la mateixa estructura dissabte i diumenge sinó que el dissabte hi haurà 5 restaurants que oferiran 5 tastos més dos tastos de vins; i diumenge només hi haurà dos restaurants que oferiran dos combinats de bolets i dues begudes a càrrec de Gintònic.cat", explica Jordi Badia, del Gremi d’Hosteleria i Turisme del Berguedà.

La diada boletaire a Berga finalitzarà diumenge a un quart de nou del vespre amb el castell de focs artificials i la crema de la falla al Passeig de la Pau.

Un home neteja bolets al restaurant Els Roures, d'Espinalbet (Castellar del Riu). Foto: Estefania Escolà
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: