Ús de cookies
ElsBolets.com utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies. Accepto
Notícia en PDF
Notícia en PDF

Els primers rovellons al mercat de Vic es venen entre 40 i 50 euros el quilo

Rossinyols, camagrocs, ceps i fins i tot algun fredolic animen les parades de la plaça Major

Els venedors rebaixen les optimistes expectatives de la temporada

| Actualitzat el 24/09/2013 a les 15:56h
Una parada de bolets, aquest dimarts al matí al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa

La temporada de bolets ja ha arribat, embolcallada d’unes previsions més optimistes que mai. Les generoses pluges que han caigut durant l'estiu i les temperatures inferiors a les habituals han facilitat la matinera aparició de bolets, principalment a les comarques del Pirineu i Prepirineu. Ho vam poder comprovar aquest dimarts, al mercat setmanal de Vic, on ja s’hi va poder veure per primer cop aquest any algun cistell de rovellons. El preu, no massa assequible: entre 40 i 50 euros el quilo.

Els rovellons que es venien ahir a Vic provenien de llocs diversos, tots al voltant del Pirineu, des de la zona de Castellar de n’Hug fins al Ripollès, en punts com Sant Pau de Segúries o Setcases. La qualitat d’aquest preuat fong, però, porta a confusions. Per a Josep Palau, un avi de 80 anys que venia unes plates plenes de rovellons petits, no hi ha cap dubte: “Són una joia de bolets, molt bons i molt gustosos, que s’han fet en llocs de molta pedra. No hi ha n’hi un de corcat”. No és del mateix parer la Marcelina, “la rossa dels bolets” del mercat de Vic, que va optar per omplir la seva parada de rossinyols grocs, camagrocs i algun cep, més abundants i més bons en aquesta època. “Ja comença a sortir algun rovelló, però tots són dolents. No val la pena ni collir-los”, diu la venedora.

Enguany, els reis de la festa són els rossinyols grocs, que surten per tot arreu, segons els experts de la plaça de Vic. La Montgrony Vagués, de la Pobla de Lillet, en va portar unes quantes caixes que venia a 18 euros el quilo. Complementaven la seva parada alguns rossinyols de pi, també en quantitats abundants, corrioles i fins i tot algun fredolic, amb preus que oscil·laven entre els 12 i 15 euros. De fet, una de les tòniques d’aquesta temporada, amb tanta pluja, és que alguns tipus de bolets surten fora de temps, com aquests fredolics o alguna trompeta de la mort.

La quantitat de bolets que es van vendre aquest dimarts a Vic no van ser massa gran i s’espera que a les properes setmanes s’incrementi amb escreix. Tot i les bones expectatives de la majoria dels aficionats, els venedors s’ho prenen amb cautela. “La temporada hauria de ser bona, tot ho sembla indicar així. Però el rovelló ja hauria d’haver sortit més i no es veu gaire. Està fent massa fresca”, argumenta la Montgrony. En la mateixa línia s’expressa en Josep: “En alguns llocs ja se n’hauria d’haver fet i encara no se’n fan”. Ho seguirem.

Aneu al web elsbolets.com


Una plata de rovellons, aquest dimarts al matí al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa
Notícia en PDF
Notícia en PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: