Camprodon és el primer municipi que diu «no» a les consultes d'independència

Pel PSC i CiU la moció trencava l'acord de no tractar temes de competència no municipal

Redacció
30 de novembre del 2009
Ajuntament de Camprodon
Ajuntament de Camprodon | Ajuntament de Camprodon
El ple de Camprodon ha estat el primer en tombar la moció de suport a les consultes. Foto: Ajuntament de Camprodon

Camprodon era el desè municipi del Ripollès que debatia el suport a les consultes per la independència de Catalunya i ha estat el primer del conjunt de la demarcació de Girona en rebutjar-lo. La moció presentada per ERC només va obtenir el suport del regidor republicà mentre que el PSC hi va votar en contra i CiU es va abstenir.

Tant l'alcalde, Esteve Pujol, com el portaveu de CiU, Daniel Birba, han assenyalat que la moció trencava un acord entre els tres grups municipals per no presentar iniciatives que abordin temes no estrictament municipal si no existeix unanimitat. “Els pactes són per respectar-los i estic dolgut que es trenqués” ha explicat Pujol a ElRipollès.info . El batlle camprodoní va recordar que el seu grup fa uns mesos volia presentar una moció de suport a la Llei d'educació de Catalunya (LEC) però la va retirar en veure que CiU no ho veia clar.

Esteve Pujol ha explicat a més que proposarà a la propera junta de portaveus consensuar un suport del consistori a l'editorial dels dotze principals diaris de paper del Principat per la seva "defensa dels interessos nacionals de Catalunya".

Per la seva banda Daniel Birba ha explicat que a banda del pacte entre els tres grups considera que el text tenia un llenguatge “bèlic i gens adequat”. A més, entén que la moció és “innecessària” ja que el consistori dóna per defecte suport a “qualsevol iniciativa cívica” tal i com resava el text. Birba ha tret importància al fet que a la resta de la comarca CiU ha votat a favor de les consultes. “Pels camprodonins no és una prioritat i cap dels tres regidors som militants ni de Convergència ni d'Unió” ha explicat. “A més, no hi havien ordres de partit” ha reblat. Hores d'ara ha estat impossible contactar amb el regidor d'Esquerra, Xavier Collboni.