Mor Mercè Guix, ànima del bàsquet a Campdevànol

L'Ajuntament la nomena filla predilecta

Redacció
23 de novembre del 2009
Mercè Guix
Mercè Guix


Aquesta matinada ha mort Mercè Guix i Passola impulsora del bàsquet i altres esports a Campdevànol. El funeral per Guix serà aquest dimarts a les 12 del migdia a l'església parroquial de Sant Cristòfor. El març de 2008 se li va fer un homenatge en el qual es va posar el seu nom al pavelló municipal.

Filla predilecta

L'Ajuntament de Campdevànol la nomenarà aquest mateix dilluns filla predilecta a títol pòstum. Serà en un ple extraordinari que començarà a les 2 del migdia. "El gran homenatge li vam fer fa dos anys però havia de quedar a constància a nivell institucional de la importància de la seva figura a la societat campdevanolenca" ha explicat l'alcaldessa Núria López. Per la trascendència de la notícia a Campdevànol i al conjunt de la comarca adjuntem el text aprovat en la sessió extraordinària del consistori

Commemoració  pòstuma de la Sra. Mercè Guix Passola. Tràmits protocol·laris

Atès que avui dia 23 de novembre de 2009 s’ha produït la mort de la Sra. Mercè Guix Passola al poble de Campdevànol.

Vist que la Sra. Mercè Guix Passola ha sigut una persona amb una llarga trajectòria vinculada a la vida social, cultural i esportiva del nostre poble, involucrant-se en l’organització de tota mena d’actes i entitats que han enriquit des de fa molt de temps la convivència ciutadana i les relacions veïnals del municipi.

Actes com els pastorets, els ballets tradicionals, les caramelles, entre altres, han portat el segell de qualitat humana que els ha proporcionat la Mercè.

La seva gran passió i afició pel jovent i el bàsquet han fet possible que el Bàsquet a Campdevànol hagi arribat a ser un referent a tota la província, també reconegut per la Federació Catalana de Bàsquet.

En reconeixement a tots aquests mèrits, l’Ajuntament de Campdevànol li va retre un merescut homenatge el dia 15 de febrer de 1987, coincidint amb la inauguració del Pavelló d’Esports.

Atès que per acord de Ple de 29 de febrer de 2009, es va designar el pavelló municipal d’esports amb el seu nom i el dia 2 de març se li va fer un acte d’homenatge;

L’estima que la Mercè sempre ha despertat entre tota la població, no sols és merescuda, sinó que és de justícia, fent un pas més, oferir-li públicament un nou homenatge que perduri en el poble i es traslladi a les futures generacions.

En atenció a la condició humana exemplar de la Sra. Mercè Guix i en reconeixement a la seva llarga trajectòria de treball al poble i per al poble de Campdevànol;

El Ple per UNANIMITAT ACORDA:

1. Declarar dia de dol oficial al municipi, avui dia 23 i fins demà dia 24 de novembre, a les 12 hores, expressiu del dolor i sentiment de la població. 

Que les banderes dels edificis oficials onegin a mitja asta. 

Que es suspenguin les activitats culturals programades per avui i demà 

Que assisteixin a l’acte d’enterrament  una representació de l’Ajuntament

Manifestar a la família en nom de la Corporació el nostre profund condol per la mort d’una persona tan estimada. 

2. Proposar la declaració com a filla predilecta de Campdevànol de conformitat al Reglament municipal d’Honors i Distincions i fer-ho arribar a la família, en la forma que se estimi més convenient i amb la major solemnitat possible. 

- Necrològica de Mercè Guix