L'excandidat del PP de Ripoll vol presentar-se a les municipals amb una llista independentista

Englobaria “tant gent d'esquerres com de dretes”

Redacció
09 d'octubre del 2009
El darrer candidat del Partit Popular (PP) de Ripoll, Pere Munell Casadesús, es planteja crear una llista independentista per a les properes eleccions municipals. Munell explica que es tractaria d'una formació “independentista que englobaria tant gent d'esquerra com també de dretes, com és el meu cas”.

El polític ha justificat a aquest mitjà la seva decisió ja que se sent “molt decepcionat amb el PP”, que no ha entès “res” de la indosincràcia i els valors d'una Catalunya que és “diferent” de la resta d'autonomies. “Espanya ens ha tractat malament, especialment des d'una perspectiva econòmica. Jo em pensva que aquesta visió es podria intentar canviar des de dins del partit però no va ser possible” es lamenta. Munell, que se situa en una òrbita política propera a Josep Picó, admet que es “van equivocar” i critica el poc suport que va rebre del PP: “fins i tot ens vam haver de pagar la campanya”.

L'excandidat popular també carrega contra els dos principals partits nacionalistes. “La gent està molt enfadada i decepciona amb la política; a la Generalitat CiU i ERC han tingut dues oportunitats per pactar en clau independentista i, en canvi, han prioritzar l'eix esquerra-dreta” afegeix. Munell proposa la recepta contrària: “Prioritzarem l'ex independentista, sense cap tipus de violència. Quan assolim el nostre objectiu, ja ens entendrem entre nosaltres”.

La primera opció de Pere Munell és aprofitar el paraigües d'un partit legalitzat i afirma que ja ha mantingut els primers contactes. Malgrat que el plantejament de Munell -independentista i englobar esquerra i dreta- pot concordar amb Reagrupament, l'expopular no ha volgut desvelar el nom del partit.

Si les converses no arriben a bon port ho intentaria amb una llista independent. Per fer-ho hauria de reunir fins a cinc-centes firmes en quinze dies davant un notari o el secretari municipal. Ja en les passades eleccions la formació Moral i Ordre no va aconseguir superar aquest llindar i, per tant, no va poder esdevenir la setena llista.

Cal recordar que a les municipals de 2007 la llista encapçalada per Pere Munell va aconseguir 183 sufragis (3,26%) i es va quedar fora del consistori.