«Cuino, cuines, cuinem?»

L'Aula d'Hostaleria presenta els cursos de tardor

| 17/09/2009 a les 13:01h
Arxivat a: Societat, gastronomia, Nancy Rovira, Aula d'Hostaleria del Ripollès, Gerard Soler
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/09/2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L'Aula d'Hostaleria del Ripollès ha presentat una autèntica bateria de cursos per aquesta tardor. N'hi ha per aturats, per joves sense ESO, pel públic en general, de “delicatessen” i, en aquest cas organitzats per l'Associació d'Hostaleria, de formació i reciclatge per treballadors del sector, els denominats FORCEM.

L'Aula continua l'aposta per la formació ocupacional i per la difusió de la gastronomia entre el gran públic. En el primer capítol destaquen nous cursos subvencionats per a persones a l'atur, aquest mateix setembre en comença un sobre preparacions bàsiques a la cuina que, a banda de pràctiques en empreses, també compten amb beques per transport per la gent de fora de Ripoll. Fa uns dies en va començar un altre de cuina freda que va esgotar les places.

Per altra banda aquest octubre comença una nova edició del curs d'auxiliar de cuina, la figura del “pintxe”, i que es destina a joves de 16 a 24 anys sense l'ensenyament secundari obligatori (ESO). Tal i com explica el coordinador de l'Aula, Gerard Soler, les sortides són el món professional o passar al cicle formatiu que s'imparteix al mateix centre.

Pel gran públic l'oferta és realment àmplia. La majoria de cursos són de quatre sessions amb temes tan diversos com les fruites, els vins, l'arròs, la thermomix, el cava o realment útils, la cuina “per sortir del pas”, és a dir, què fer quan són les 10 de la nit i tens quatre coses a la nevera. També hi haurà l'oferta “mediàtica”, amb la presència de les Iaies de Sils, o cursos amb professionals de gran prestigui com el sommelier Ferran Vila.

Enguany també s'inicia un nou format, els denominats cursos “delicatessen”, de dues o tres sessions i dedicats al formatge (octubre), l'art del maridatge (novembre) i el foie (desembre). Així mateix es repeteix el “Cuino, cuines, cuinem?”, tots els dimarts del mes d'octubre a maig, per aprendre a cuinar receptes fàcils i divertides.

Entre els cursos FORCEM, destinats a professionals del sector de l'hostaleria que es volen reciclar o formar-se ja que estan a l'atur, Nancy Rovira, coordinadora de l'Aula, destaca els destinats a la cuina dels celíacs, el de cuina al buit amb Salvador Brugués i un curs general amb el conegut gastrònom Pep Nogué.

- Informació cursos per a joves sense ESO (pdf)
- Informació cursos FORCEM (pdf)

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Camprodon i la Caixa | Aj. Camprodon
01/01/1970
Se signa un conveni amb una aportació de 4.000 euros entre l'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa |El projecte fomenta la cohesió social en el marc de l'escola inclusiva
El Bar Enigma, on s'ha venut la butlleta 155 de loteria al Ripollès | Google Maps
Xevi Pujol
01/01/1970
Un restaurant de la capital del Ripollès ha adquirit una butlleta molt relacionada amb la Constitució espanyola
01/01/1970
Els dies 24 i 30 d'octubre hi ha previst l'esdeveniment