Asfaltaran finalment la C-17 a l'accés sud de Ripoll

Els treballs comencen aquest dimecres i obligaran a donar pas alternatiu

Redacció
08 de setembre del 2009
C-17 a l'accés sud de Ripoll
C-17 a l'accés sud de Ripoll | Arnau Urgell


Aquest dimecres començaran les obres per asfaltar la carretera C-17, a l'accés sud de Ripoll, entre can Villaura -a la confluència amb la carretera de les Llosses (C-26) i el giratori de cal Déu (davant de l'IES Abat Oliba).

L'estat d'aquest tram -com bona part de la C-17 entre Ripoll i el Bisaura- era lamentable. Fins i tot el passat mes de juny el ple ripollès va aprovar per unanimitat una moció per tal que es millorés. Després d'asfaltar de manera parcial el tram entre can Villaura i el túnel de la Farga -una actuació prèvia al desdoblament-, ara serà el torn de l'accés a Ripoll, uns treballs que duraran uns cinc dies i que suposaran donar pas alternatiu i, per tant, retencions puntuals.

Les millores
La principal actuació consistirà en fresar un gruix de 5 centímetres per, posteriorment, col·locar una capa d'asfalt a tot el tram. També es pintarà de nou la senyalització horitzontal remarcant la línia contínua per evitar els avançaments en aquest punt i així reduir el risc d'accidents.

Al mateix temps la direcció general de Carreteres ha acceptat la petició de l'Ajuntament de Ripoll de pintar un nou pas de vianants a l'alçada del giratori de cal Déu. Segons fonts del consistori d'aquesta manera es millorarà l’accessibilitat entre els barris situats a banda i banda de la carretera, de manera que serà més directe i segur travessar des de cal Déu i Engordans cap a l'IES Abat Oliba, la ronda Castelladrall o el barri d'Agafallops.



- Nota de premsa de l'Ajuntament de Ripoll


Mostra Projectes, serveis, transformacions i infraestructures Ripollès en un mapa més gran